Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Marcus hjälp av Sara

/
  • Här är Tierpstruppen 2015/16. Stående: Martin Molneryd, Andreas Wahlström, Erik Engström, Roger Alm, Martin Drejare, Henrik Norrby, Patrik Ödvall, Marcus Wikander.   Sittande: Jarron Mueller, Lee Hamilton, Colton De Man, Robin Andersson Franke, William Lind
  • Utlandsroffsen Lee Hamilton, Jarron Mueller och Colton De Man.

– Vi siktar på att vara med bland de absolut bästa lagen i elitserien. Ett delmål är att vi också ska vara med i Grand Prix efter jul som den här säsongen körs i Uppsala.
Chefstränare Marcus Wikander ser fram emot seriespelet med tillförsikt. Nu har han också ett nytillskott i tränarjobbet vid sin sida. Välmeriterade Sara Berg kommer att assistera Marcus vid både träning och matcher.

Annons

Ja, det är nya friska tag i Tierp Volley, som den här säsong också kommer att uppträda i den nya och rymliga Centralhallen. Officiell invigning blir det söndagen den 11 oktober när Sollentuna gästar Tierp.

– Ja, Hylte, Falkenberg, Örkelljunga och Linköping nämns som favoriter till SM-guldet. Men vi ska vara med i den kampen och vi kommer att slå från underläge, säger Marcus och pekar på, att det stora målet är att Tierp ska finnas med långt framme i slutspelet.

Tierp har ett ungt lag,som den här säsongen förstärks med tre Kanadaproffs. Det är passaren Jarron Mueller, centern Lee Hamilton och kantspelaren Colton De Mann, som alla tre lirat i den Kandensiska ligan.

– Vi har hunnit med ett tiotal pass sedan proffstrion kom till Tierp. Därtill har vi också kört fem matcher i Elitcupen nere i Södertälje den gånga helgen. Det ser redan bra ut och det ska bli bättre och bättre fram till jul, säger Wikander.

Målsättningen är fram till jul, när halva serien är spelad, att då vara bland de fyra bästa lagen i serietabellen och det är mellan dessa fyra lag som kampen står i Grand Prix som avgörs i trettonhelgen i Uppsala.

Var står ni formmässigt i nuläget inför helgens serieupptakt mot Södertelge nere i Södertälje?

– Jo, men jag tycker att vi är riktigt på gång. Men vi har också respekt för Södertelge som förstärkt sitt lag från förra säsongen. Bland andra har man nu välmeriterade kantspelaren Magnus Tolse och därtill har man nu i laget tre utlandsproffs, säger Marcus Wikander.

– Ja, fick en nyttig inblick i deras spel när vi möttes i Elitcupen. Dom servade oerhört bra i första set, men sedan lyckades vi få greppet i matchen och vann de då följande seten, säger Wikander.

Hur ser du på möjligheterna att ta full pott i premiären mot Södertelge och sedan i hemmapremiären mot Sollentuna?

– Det är helt klart två tuffa matcher. Men nu kan vi Södertelge ganska bra, men Sollentuna vet vi faktiskt inte alls vad dom står. Men helt klart siktar vi på vinst i båda matcherna, säger Marcus.

Vad är er styrka i spelet?

– Det såg vi i Elitcupen och det är vårt starka block- och försvarsspel. Kan vi visa upp samma kvaliteter i seriespelet så ska det kunna gå bra. Med starkt block-och försvarsspel får vi fram bollarna till vårt anfallsspel, påpekar Wikander.

Att det finns resurser framåt vet vi redan, sedan är det bara att hoppas på att de båda liberospelarna Martin Molneryd och Martin Drejare är på hugget. Sedan har ju Tierp veteranen outslitlige Andy Wahlström att förlita sig på när det gäller både försvar och anfall.

Hur stark är ni i servespelet?

– Jo, men även där har vi kvaliteter. Men än så länge kanske vi är lite ojämna, funderar Marcus Wikander.

Hur som helst så kan hemmapubliken få se ett mycket intressant Tierpslag hemma i nya Centrumhallen. Och det är naturligtvis hemmaklubbens förhoppning att det blir en rejäl publiktillströmning till den ny hallen, inte minst till hemmapremiären mot Sollentuna.

Tierp har också ett svenskt nyförvärv och det är centern Robin Franke som förra säsongen lirade med Uppsala Volley.

Mer läsning

Annons