Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill Tierp ha revansch

I lördags fick Tierp Volley se sig besegrade av gästande Sollentuna. Då gällde det en finalplats i svenska cupen.

Men Tierp var ytterst nära att vända och hade 2–2 inför det femte och helt avgörande setet.

I kväll möts lagen åter i Aspenhallen och nu står viktiga seriepoäng på spel.

Annons

Både Sollentuna och Tierp har startat bra i elitserien. Båda lagen har vunnit i två av de tre spelande serieomgångarna. Naturligtvis är också Tierp mycket taggade och vill ha revansch för den knappa förlusten i svenska cupens semifinal.

– Det är bara revansch som gäller. Vi visade ju i semifinalen att vi har minst lika bra kvaliteter som Sollentuna. Vi är definitivt inte chanslösa, men vi måste vara taggade redan från första boll, påpekar lagets veteran Anders Larsson.

Ja, tyvärr var Tierp inte alls med på noterna i matchöppningen senast mot Sollentuna. Då fick gästerna härja ganska friskt.

– Något sådan får absolut INTE hända någon mer gång. Vi måste vara med från första boll och detsamma gäller serven. Vi måste serva bra redan från start och på så sätt sätta press på Sollentuna, säger Peter Dahlberg lagledare för hemmalaget.

– Vi måste också bli jämnare i vårt agerande och vi jobbar på att spela bra i hela matchen. Jag tror också att det blir en stenhård match, men vi ska ta dom den här gången, säger Dahlberg.

– För första gången den här säsongen så har vi hela truppen intakt. Vem som blir libero har vi inte bestämt än. Men både Martin Molneryd och Erik Engström finns med och det gäller även Rickard Ahlund, som blivit en frisk och härligt pådrivande spelare i laget, säger Dahlberg.

En trolig startsexa för Tierp Volley: Erik Engström, Rickard Ahlund, Josh Riely, Dan Fabry, Matthew Young, Andy Wahlström. En mycket stark bänk också med bland annat lirare som Anders Larsson, Matti Sandelin, Martin Molneryd och nyförvärvet Jesper Kans.

– Jag tror att det blir ännu hårdare än i semifinalen. De senaste säsongerna har vi vunnit i Tierp, men tidigare år har vi ofta fått stryk där uppe, säger Lars Göran Eriksson tränare för Sollentuna.

– Den här matchen betyder nog mer än cupmatchen. Båda lagen har vunnit två seriematcher och nu spelar både vi och Tierp för att ta en tredje seger i säsongens elitserie, påpekar Eriksson.

Naturligtvis bör en härligt stödjande hemmapublik i Aspenhallen kunna hjälpa ett kämpande hemmalag till en skön seger i derbymötet med Sollentuna.

Mer läsning

Annons