Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny besk slutspelsförlust för Tierp Volley

Tierp fick ju stryk hemma med 3–2 efter en mycket tuff match mot Örkelljunga. Den här gången nere i Örkelljunga blev det förlust med 3–1.
Men det var som i hemmamötet en mycket jämn match. Där dock hemmalaget hade marginalerna med sig under större delen av de fyra seten.

Annons

Tierp vann också fösta set med siffrorna 25–22 och hade sedan i andra set två setbollar utan att kunna bärga en 2–0-ledning.

– Ja, visst är det surt att förlora. Men vi gör en helt okey match. Det var bara det där lilla som fattades för att vi skulle ha vunnit matchen, sa också Tierps chefstränare Marcus Wikander direkt efter den tuffa matchen.

– Kanske var det också lite för mycket nerver hos våra grabbar i slutet på seten. Men som sagt hade Örkelljunga också marginalerna med sig under större delen av matchen.

Ja, i den här matchen hade Tierp lika gärna stått som segrare. Det var oerhört jämt och lagen turades om att vara i förarsätet.

Tyvärr gjorde dock Tierp lite för många egna misstag.

Surt också att Örkelljunga kunde plocka hem andra set. Detta trots, i likhet med hemmamötet, Tierp hade två setbollar, men tvingades se hemmalaget vinna med försmädliga 29–27.

En totalt mycket jämn andra kvartsfinal där också både tredje och fjärde set var mycket jämna i slutskedet.

I fjärde set tappade Tierp i mitten, men kom mycket starkt igen och efter 18–12 var man uppe vid både 19–18 och 20–19. Men det var här hemmalaget verkligen hade marginalerna med sig i slutbollarna.

Nu har Tierp en ny chans nere i Örkelljunga på söndag i den tredje kvarten. Seger där och Tierp har fortfarande chansen att gå vidare i SM-slutspelet.

Mer läsning

Annons