Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bortaförlust för Tierp Volley

Tyvärr räcker inte Tierps volleyherrar till på bortaplan. Nu blev det en ny förlust. Den här gången nere i Hylte Bruk. Hemmalaget vann med 3–0 i set. Matchen var i stort jämn, men det var först i det sista setet som Tierp fick ordning i leden. Trots detta blev det dock förlust och nu tappade man i slutbollarna.

Annons

– Vi tappade också allt för lätt i upptakten av de två första seten. Vi åkte under med en tre, fyra bollar redan vid första tekniska time outen, sa Andy Wahlström spelande tränare i Tierp, som också fick priset som banans bäste hos gästerna.

Nu handlade det mycket i den här matchen om hemmalagets högerspiker Danny Weemes, som fick alldeles för stort utrymme.

– Ja, Danny kunde själv plocka hem hela 26 poäng. Sedan måste vi absolut bli bättre på bortaplan, påpekade Andy Wahström.

Hemma i Aspenhallen har ju Tierp ganska lätt slagit lag som Hylte och Linköping. Man har också visat klass när Örkelljunga fick åka hem poänglösa för ett par veckor sedan.

Varför det går så trögt på bortaplan kunde Andy inte förklara.

– Med det här med det svaga bortaspelet måste vi få bukt med, sa Andy med skärpa.

Den ende utöver Andy själv som visade stabilitet, var Erik Brandsjö. Men för övrigt måste det bli skärpning till kommande bortamatcher.

Efter de svaga öppningarna i första och andra set, så blev det ändå skärpning i det tredje setet.

– Ja, vi ledde hela tiden och hade i slutet exempelvis ledning med 21-18. Men tyvärr tappade vi ändå i slutfasen, suckade Andy.

Närmast har Tierp ett derbymöte med Sollentuna hemma i Aspenhallen på torsdag. Sedan följer ännu en hemmamatch mot Falkenberg. Då får vi väl se OM hemmabanan betyder så mycket för bortasvaga Tierps volleyherrar?

SÖREN ÅKERMAN

HYLTE–TIERP VOLLEY 3–0 (25–21, 25–20, 25–23)

Bästa poängplockare. Hylte: Danny Weemes 26 poäng, Sean Jones 19 p. Tierp: Andy Wahlström 10 p, Eric Simon 10 poäng.

Mer läsning

Annons