Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust för Tierp Volley

Tierp Volley förlorade hemmapremiären i herrarnas elitserie. Gästande Hylte kunde åka hem med en 3–1-seger och tre poäng. Men det var en mycket jämn tillställning. Det som vägde över för gästerna var ett bättre block och en suverän Urban Andersson som själv plockade hem hela 23 poäng.
Lägg därtill att Tierp slog bort servar i slutskedet av andra set. Det blev rena bjudningarna till Hylte.
– Vi föll på för många egna misstag. Vi var stundtals också för mesiga i egen serve, menade hemmatränaren Jonas Svantesson.

Annons

Ja, nu spelade ändå Tierp mycket jämt med sina gäster. Hylte fick inte något klart övertag förrän i andra halvan av slutsetet (19-25).

I första set visade också Tierp mycket bra sidor både i serven och servemottagningen. Här var Hylte då steget efter. Men det blev ändå tufft i slutet av öppningssetet.

Tierp ledde här med 23-20 efter att fått en "gratispoäng" tack vare att Kristian Wretander, Hyltes spelande tränare, tappat humöret och sa vad han tyckte om ett domslut.

– Domarna var riktigt dåliga, sa också Wretander efter matchen.

Men åter till själva spelet, så slog hemmalaget till synes otaktiskt bort ett par servar och Hylte kom i kapp (23-23).

Efter en stark insats i det absoluta slutskedet kunde ändå Tierp ro hem första set med siffrorna 27-25.

Andra set var stenhårt men här kom de omtalade bjudningarna. I tre servelägen och med jämna siffror så slog tre hemmalirare för långa servar!

– Jo, men vi skulle ha sett till att gå ifrån tidigare. Vi var ju på gång efter första tekniska timeouten, menade hemmatränaren.

Hylte tackade för bjudningarna och vann andra set med 25-23. Här förlorade nog också Tierp matchen. Om hemmagrabbarna här hade ordnat 2-0 i stället för 1-1, så talar mycket för att motbacken hade blivit för brant för gästerna.

Liberon Martin Molneryd gjorde en mycket bra insats och gjorde det mesta rätt under hela matchen.

– Visst fick vi stryk, men det här var ändå ett rejält steg fram jämfört med premiärmatchen nere i Örkelljunga, sa Martin, som själv hade all anledning att vara nöjd med sin insats.

Hyltetränaren Per Harrysson ansåg att hans lag vann därför att Hylte hade bättre skärpa i avsluten. Han tillstod också att Urban Andersson betydde mycket i den här matchen.

– Men jag är så van att Urban är bra så jag är inte överraskad, sa Harrysson.

I det tredje setet följdes lagen också åt. Här fick dock Tierp kämpa hårt för sina poängbollar. Hemmalaget var också uppe vid 20 lika men kunde sedan inte hålla emot i slutskedet och Hylte vann setet med siffrorna 25-22.

Nu märktes gästernas övertag i block allt mer, för att sedan bli helt avgörande i fjärde set, där Tierp fick ge sig med siffrorna 19-25.

Enligt Svantesson så ligger Tierps problem i att laget har svårt att hålla en hög nivå under hela matcherna.

Tierp spelade absolut inte dåligt. Men det blir för många misstag, kalla det gärna bjudningar. Hylte fick också hela 42 poäng av sina 100 på dessa bjudningar. I blockspelet, som för Hylte blev allt bättre ju längre matchen led, tog också Hylte nära dubbelt så många poäng som Tierp.

Martin Molneryd och Rafael Dürr var jämnast i Tierp. Men även Magnus Östling och Patrik Rumin hade bra perioder i sitt spel.

I Hylte var förutom Urban Andersson (där hade Tierp inget att sätta emot) också Murray Laidlaw bra.

Mer läsning

Annons