Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örkelljunga favoriter i Aspenhallen

Ska Tierp Volley ha en chans att ta sig till topp fyra inför SM-slutspelet så bör det bli vinst i söndagens möte med Örkelljunga.
I bortamötet blev det förlust med klara 3–0 för Tierp.

Annons

Men Tierp är ju ett erkänt bra hemmalag, så visst kanske det finns chans till poäng i kvällens möte i Aspenhallen?

– Ja, det blir en tuff bortamatch i Aspenhallen, där uppländska Tierp väntar för oss . Vi vet också att Tierp Volley spelar bra i sin hemmaarena. Det har vi fått erfara förut, säger Örkelljungas tränare och Tierpsbekantingen Jonas Svantesson.

Ja, och Jonas vet vad han talar om. Han tränade ju Tierp under tre säsonger för inte så länge sedan.

Efter kvällens match så avslutar Tierp grundserien med tre bortamatcher Linköping, Falköping och Habo. Ett inte helt omöjligt program för Tierp i kampen att nå en plats bland de fyra bästa.

Svantesson varnar speciellt för transatlanten Kyle Gramit, som ju tillsammans med Örkelljungas egen Tomas Vilimas toppar elitseriens poängliga.

– Men vi måste också se upp för Tierps egen ikon Andy Wahlström, som har bevisat att åldern 40 bara är en siffra. Andy gör ju än en gång en mycket bra säsong. Andy borde pryda en ny arena om den blir av, säger Jonas Svantesson beundrande.

Tierps chefstränare Janne Täcktor ser matchen ur det här perspektivet.

– Tyvärr har vi lite problem i truppen inför matchen mot Örkelljunga. Verneri Vetriö har problem med en axel och de är högst osäkert om han kan lira. Sedan har vi också ett problem med Henrik Norrby, som studerar på annan ort och vi får se om vi kan få hem honom, säger Täcktor.

Om ni vill få chansen att ta en fjärdeplats så är väl det här en måstematch?

– Jo, visst är det så. Men frågan är hur viktigt det är att satsa på att nå en fjärdeplats. Vi kanske i första hand ska slå vakt om en femteplats inför slutspelet, menar Täcktor.

När det gäller liberon Martin Molneryd så stukade han ju ena foten i matchen mot Södertelge.

– Ja, Martin börjar på bänken. Sedan får vi se om han kan göra något inhopp. Men vi kanske spar honom till slutspelet, säger Täcktor.

Nu har ju också Tierp den här säsongen en bredare trupp mot tidigare och visst ska man kunna ge Örkelljunga en riktigt tuff match om man nu måste sätta in ett par reserver.

– Vi har spelartruppen intakt och de senaste matcherna har vårt spel gått i den riktning vi vill, hälsar Svantesson, som alltså kommer taggad upp till Tierp och Aspenhallen.

Nu är det ju bara att hoppas att publiken kommer åter till Aspenhallen. Det har varit klena siffror de senaste matcherna. 300 på läktaren är väl något som hemmaklubben ska hoppas på.

Mer läsning

Annons