Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntad förlust för Tierp i Falköping

Tierps Volleytjejer, som visade härliga takter och hög lagmoral på lördagen i segermatchen mot Örebro, åkte på en oväntad förlust på söndagen.
I bortamötet med tabelljumbon Falköping (Volleybollgymnasiet) så blev det förlust med 3-1.

Annons

En mycket oväntat förlust som spelande tränaren Evelina Stenmark hade svårt att sätta ord på.

Helt klart var det här också en skräll i damallsvenskan. Falköping vann sin första match.

– Nej, det här var ju inte bra. Nu spelade Falköping mycket bättre än när vi slog dom hemma med 3-0. Men den största orsaken till den här förlusten var ändå att VI spelade dåligt, sa en mycket besviken Evelina Stenmark.

Nu servade också hemmalaget mycket bra och fick på så sätt press på Tierp. Därtill visade Falköping upp ett mycker starkt block.

Troligen gjorde också hemmatjejerna sin bästa match för säsongen. Sammantaget så var det också en mycket jämn match utom då i första set.

Här dominerade gästerna och vann klart med siffrorna 25-21.

Kanske trodde gästerna att det här skulle bli en ganska lätt match.

– Men det här var också en match som svängde väldigt hela tiden. Siffermässigt var ena studen vi i ledning, men en stund senare var dom i kapp, sa Evelina, som pekade på att de blev på tok för många egna misstag i den här matchen.

Visst var det här en skräll i damallsvenskan. Men nu var det också så, att hemmalaget hade marginalerna på sin sida i den här deras första segermatch.

Siffrorna i de tre seten som Falköping vann talar också sitt tydliga språk. 25-23, 28-26 och 25-23. Tierp föll alltså med minsta möjliga marginal.

Lisa Westby får det bästa betyget hos serieledarna.

$1

FALKÖPING–TIERP VOLLEY 3-1 (21-25, 25-23, 28-26, 25-23)

Mer läsning

Annons