Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffsspelare från Chicago klar för Tierp Volley

Utlandsproffs står högt på önskelistan för Tierp Volley. Nu är också den förste proffsliraren klar för klubben. Det är klasspelaren och centern Kyle Masterson från Chicago som skrivit på för elitserieklubben.

Annons

– Masterson är en fysiskt mycket start spelare, som har fina meriter från spel i universitetslaget i Chicago. Han är 25 år och 201 lång. En stark anfallspelare, men hans främsta styrka är i blocket, säger Martin Molneryd, som tillsammans med Andy Wahlström är nya tränare för Tierp Volley. Martin och Andy har nu också tagit på sig ansvaret för spelartruppen och värvningar av spelare.

– Vi har också kontakt och förhandlar med ytterligare proffsspelare. Men några detaljer kan jag i nuläget inte gå in på, säger Molneryd, som tillsammans med Andy nyligen besökte Spanien (Madrid) och fick där kontakt med Kyle Mastersson och flera andra utländska proffsspelare.

Även hemmavid förhandlar man med ett par, tre lirare för att få en så stark trupp som möjligt inför seriestarten. Tierp Volley står inför sin 13:e raka säsong i Sveriges högsta liga.

Svenska spelare som är helt klara för spel i Tierp Volley är Jocke Williams Larsson, Erik Engström,Peter Anundgård, Mattias Sandelin och Andreas Carlsson.

– Vi hoppas också att det löser sig med Ragnar Pähn. Han har fått ett kontraksförslag. Därtill för vi också samtal med ett par andra svenska spelare, säger Molneryd.

Enligt vad Sporten erfar, så hoppas man också att Magnus Östling ska finnas med när elitserien startar upp.

Har ni startat upp den gemensamma träningen inför den nya säsongen i volleybollens finrum?

– Ja, vi har kört i gång den här veckan och har ett dussin spelare med på träningarna, säger Molenryd.

När dyker proffscentern Kyle Masterson upp i Tierp?

– Vi räknar med att han ska kunna var på plats någon under nästa vecka, säger Molneryd, som ser med tillförsikt fram emot att kunna förstärka truppen ytterligare de närmaste veckorna.

Mer läsning

Annons