Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorry Tierp – Falkenberg tog finalplatsen

– Vi har kämpat under hela slutspelet och gjort det mycket bra. Men i kväll orkade vi inte komma igen.

Tierps spelande tränare Andy Wahlström, som under slutspelet också kämpat med en lårskada, gav sin bild av den fjärde semifinalen mot Falkenberg. Hemma inför storpublik i Aspenhallen blev det stryk med 3–0.

Annons

– Vi var hundra (!) gånger bättre i kväll än förra matchen här uppe. Nu ska det bli härligt att kämpa om SM-guldet, jublade Falkenbergs tränare Patrick Aparicio med hela ansiktet efter segermatchen. Falkenberg får nu möta Sollentuna i SM-finalen.

Ja, visst var Falkenberg favoriter i den här semifinalen och visst vann gästerna helt rättvist. Tierp kom inte upp i den klass man visat under flera matcher i slutspelet.

Men det berodde också på att Falkenberg visade mycket stabila takter.

Nu var ändå hemmagrabbarna med riktigt bra i både första och tredje set. Men i slutskedet av seten hade gästerna den bästa skärpan.

– Jag tycker också att vi hade en hetare vilja i kväll. Vi servade också mycket bra, menade Falkenbergs säkre passare och lagkapten Rikard Bilger.

Visst vann Falkenberg rättvist, men Tierp hade ledning i slutet av både första och tredje set.

Fram till 18–17 var hemmalaget i förarsätet i det första setet. Här kom dock ett ryck från gästerna och ganska snabbt var dom i ledning med 23–19. Här kan man också säga att bollen gick Falkenbergs väg. Gästerna hade lyckan med sig och kunde vinna med 25–19. Tierp tappade flera bollar ganska enkelt.

Att Tierpspelarna var slitna gav andra set besked om. Här låste sig det mesta för hemmalaget och exempelvis ledde Falkenberg med hela 16–5 vid andra tekniska timeouten!

En liten uppryckning från Tierp kom dock sedan och när Marc Richardson satte den 25 poängen, så hade hemmalaget hyfsat till de egna poängen till 15.

Tierp som gjort ett överraskande bra slutspel och slog i kvarten ut regerande svenska mästarna Linköping, skulle nu också göra ett bra tredje set. Här föll man ändå men med flaggan i topp.

Hemmalaget ledde större delen av setet och hade faktiskt också setboll vid 24–23. Men i slutänden blev det ändå förlust med 27–25 sedan Rikard Bilger blockat in matchbollen.

Falkenbergs styrka i serven och att Tierp absolut INTE kan få godkänt för servemottagningen i den här matchen blev mycket avgörande för matchutgången.

Eric Simon som själv plockade 16 poäng var tongivande i hemmalaget, men Falkenberg hade banans dominanter i Kyle Gramit och Marc Richardson.

Sammantaget en mycket bra säsong av Tierp Volley. Laget klarade målsättningen att ta sig till Grand Prix, Sveriges fyra bästa lag, och där slog man Örkelljunga i bronsmatchen. Sedan tog man sig alltså till semifinal i SM–slutspelet.

Trots förlusten i den fjärde semin på tisdagskvällen, så har spelartruppen i Tierp Volley all heder av säsongen 2010 – 2011.

TIERP–FALKENBERG 0–3 (19–25, 15–25, 25–27)

Bästa poängplockare, Tierp: Eric Simon 16, Erik Brandsjö 8. Falkenberg: Kyle Gramit 22, Marc Richardson 12.

Publik: 383.

Mer läsning

Annons