Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstryk för Tierp Volley i premiären

Tierp Volley gör sin 18 raka säsong i elitserien på söndagen och seriepremiären borta mot Södertelge blev väl inte som man tänkt sig. Det blev storstryk av hemmalaget, som vann mycket enkelt med 3-0 och därtill med stora setsiffror. Andra set blev rena katastrofen för gästerna. Här vann Södertelge med utklassningssiffrorna 25-11. Hemmalaget stora namn var Linus Tholse och Josef Scapinello, som båda plockade hem 14 poäng och därtill var Scapinello mycket vass i serven och plockade hem flera ess.

Annons

– Vi får komma igen nästa helg. Så här dåliga är vi inte. Det har sett bra ut på träningarna och i elitcupen förra helgen gick det ju också bra. Där slog vi också Södertelge, sa en besviken Marcus Wikander efter utskåpningen.

Första set var väl någorlunda sett med Tierpsögon. Men det var ändå hemmalaget som skötte taktpinnen hela tiden. Siffrorna här blev 25-19, men sedan kom ett andra set som blev rena katastrofen.

– Ja, där fick vi stryk med hela 25-11 och det är nog den värsta setförlusten som Tierp Volley råkat ut för i elitserien, suckade Wikander.

Ja, Tholse och Scapinello hade nu kommit igen ordentligt, samtidigt som tierpslirarna  uppträdde mer och mer tveksamt.

– Det enda positiva vi kan ta med oss från den här matchen var upptakten på tredje set, sa Wikander. Ja, där var Tierp faktiskt i ledning med 9-8, men sedan tappade man åter greppet och efter 13-12 var det Södertelges match. Tredje set slutade med siffrorna 25-18 i hemmafavör. Passaren Jarron Mueller fick pris som bäste lirare i Tierp. Flest poäng tog dock Colton De Mann som plockade hem 12 poäng till Tierp Volley.

– Vi kommer igen på söndag i hemmapremiären mot Sollentuna, lovade Marcus Wikander.

Ja, det mesta talar väl för att allt kan bli bättre än vad tierpsgrabbarna visade upp i Södertälje.

Mer läsning

Annons