Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande Beachsäsong av Martin och Mårten

– Sammantaget är det här den bästa säsongen på beachtouren. Vi tog nu en bronsplats i finalen för Sverigetouren nere i Halmstad. Martin Woxlin, som tillsammans med Mårten Christiansson, har den här säsongen lirat för Tierp Volley och nått mycket fina resultat på beachtourens nio omgångar.

Annons

Hälsingen Martin och skåningen Mårten var, utöver de fina insatserna på touren, mycket, mycket nära att bli svenska mästare nere i Falkenberg.

– Ja, vi hade faktiskt hela fyra matchbollar i finalen mot Marcus Nilsson (Greklandsproffs) och PetterJonsson. Men tyvärr lyckades vi inte ta SM-guldet. Marcus och Petter har också blivit något av ett spöke för oss den här säsongen, säger Martin.

– Nu i finalen tog vi bronsplats och gjorde nog vår bästa match när vi i kvarten slog Uppsalaparet Kjell Jonsson/Lawerence Montas med setsiffrorna 21–18 och 21–15.

– Men vi spelade också ett bra första set mot proffsparet och svenska landslagets Björn Berg/Hannes Brinkborg. Siffrorna i första set blev 18–21. Men vi fick sedan stryk med 2–0, säger Martin. Berg/Brinkborg vann som väntat också tourfinalen.

Sammantaget är ni alltså nöjda med den här beachsäsongen, som till och med är den bästa för dig. Det var den första säsongen du spelade med Mårten vad har varit plus i ert samspel?

– Vi har kompletterat varandra mycket bra. Mårten har varit stor i försvarsspelet och jag har haft fina framgångar vid nät. Men det stora pluset är, att vi haft väldigt kul tillsammans under hela säsongen, säger Martin.

Ja, när grabbarna fick nöja sig med SM-silver så blev de ändå inte lottlösa. Mårten tog hem titlarna för försvars- och servespelet. Martin vann den totala poängligan vid SM i Falkenberg.

Enligt Martin så talar också mycket för, att de även nästa säsong ställer upp tillsammans på beachtouren.

Mårten och Martin har hela säsongen funnits med i toppskiktet av den svenska eliten i beachvolley. På Sverige touren får bara de bästa åtta lagen i Sverige spela. Martin och Mårten har under säsongen hela tiden varit rankade trea alternativt fyra i Sverige.

För Martins del så blev det även förra säsongen ett SM-silver. Då lirade han tillsammans med Daniel Andersson.

På meritlistan har Martin också en finalseger på Sverigetouren. Det var säsongen 2004 när han tillsammans med Per Köhler vann finalen uppe i Umeå.

Mer läsning

Annons