Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svag inledning sänkte Tierps damvolley

Tierps volleybolldamer har haft en tendens att svara för ojämna insatser i seriespelet. Matchen mot Bromma var inget undantag.
– I första och andra set fungerar spelet inte alls, i fjärde set fungerar däremot allt, konstaterade Tierps Evelina Stenmark efter 3–2-förlusten.

Annons

Tierp gjorde en mycket svag inledning av matchen borta mot Bromma. Tierpstjejerna kom inte alls upp i normal standard och man hade framförallt svårt med att komma till anfall.

– Vi klarade inte av att döda boll vare sig i första eller andra set, menade Evelina Stenmark som började söndagens match som passare.

Man stuvade om i laget och Evelina som hör hemma som spiker kom mer tillrätta då hon fick komma i mer avgörande lägen och hela laget trivdes bättre med ommöbleringen. Tredje och fjärde set dominerades av Tierpstjejerna till skillnad mot de första seten och setsiffrorna skrevs till 18-25 och 14-25.

I det femte och avgörande setet så svarade Bromma med att ta fram mycket vasst servande och det fällde avgörandet tillsammans med allt för många individuella misstag i Tierpslaget. Matchens sista set slutar 15-11 och seger till Bromma.

– Vi har en allt för dålig lägstanivå, tyckte Evelina Stenmark som svarade för den bästa insatsen i Tierp.

Mer läsning

Annons