Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp favorit hemma mot Vingåker

Tierp gjorde ju en bra insats senast när laget mötte nordiska mästarna hemma i Aspenhallen. Nu räckte man inte riktigt till och fick stryk med 3-1. Men matchen var jämnare än vad siffrorna talar om.
Stundtals satte Tierp ändå rejäl press på sina motståndare, som dock var täta och är ju också Sveriges längsta lag med sex lirare som är två meter eller längre.

Annons

Nu i kväll är det en ny hemmamatch och på papperet en betydligt beskedligare motståndare i Vingåker. Tierp återfinns på den övre halvan av tabellen för elitserien, medan gästerna håller till i de nedre regionerna.

Tierp har på 18 spelomgångar plockat hem 31 poäng, medan Vingåker på 19 matcher bara orkat med att ta 13 poäng.

– Ja, helt klart ska vi vara stora favoriter och ska naturligtvis vinna den här matchen. Men det får ändå inte bli någon form av underskattning, säger Marcus Wikander assisterande tränare för Tierp Volley.

– Det som gäller mot Vingåker är, att vi absolut ska se till att föra matchen och spela stabilt, säger Wikander, som har hela truppen intakt, förutom långtidsskadade Johan Svensson.

– Vem som blir libero från start, Martin Molneryd eller Martin Drejare, avgörs inför matchstart, säger Wikander.

Den store poängplockaren Kyle Gramit finns naturligtvis på plats i anfallet. Där har också Ålandsförvärvet Verneri Vetriö blivit allt effektivare under säsongen. Stabile Andy Wahlström gör alltid bra matcher.

En spelare som får allt mer tid i matcherna är Adrian Norrby.

– Ja, Adrian är kanske den som utvecklats mest av våra nya lirare, säger också Wikander.

Hos Vingåker har man inställningen att ge Tierp en rejäl match.

– Ja, vi ska definitivt göra en bättre insats jämfört med senast, då vi fick stryk hemma med 3-0. Vi var ganska risiga då och nu ska det bli bättre takter uppe i Aspenhallen, lovar sportchefen Marc Oscarsson.

Mer läsning

Annons