Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp har allt att vinna nere i Linköping

I kväll avgörs vilket av lagen Tierp Volley eller Linköping VC som går vidare till semifinal i volleybollens SM-slutspel. Tierp kunde ju på tisdagskvällen utjämna till 2-2 i matcher efter en välförtjänt 3–1-seger hemma i Aspenhallen.

Annons

– Nu har vi allt att vinna. Regerande svenska mästarna har pressen på sig hemma i Sporthallen i Linköping, menar Andy Wahlström härförare och spelande tränare i Tierpslaget.

– Vi kommer att avgöra hemma i Sporthallen och sedan ladda för semifinal mot Falkenberg, säger Linköpings sportchef Björn Jigander.

För det första gäller det för Tierp att komma förbi bortaspöket. Och det ska absolut inte vara något problem när nu en semifinal finns i potten.

Vi såg också senast att om Tierp spelar taktiskt rätt, så är Linköping klart sårbara. Deras stora namn Martin Larsson, landslagsman och en av svensk volleybolls riktigt stora unga talanger, blev klart störd när Tierp spelade taktiskt riktigt.

– För att vinna måste vi också vara lika aggressiva som vi spelade i första set i tisdagens segermatch. Sen måste vi alla vara på topp hela matchen, menade Andy Wahlström, som själv gjorde ett stort jobb från bakplan senast.

Dan Fabry gjorde sin bästa match i tierpströjan. Lirar Eric Simon och Kyle Masterson också lika bra som i tisdags, så finns det alla möjligheter att störa mästarlaget.

Med undantag för andra set så lirade Tierp taktiskt skickligt. Blockskickliga Linköping, som i förrförra matchen tog dubbelt så många poäng som Tierp, hade nu inte mer marginal än två poäng i bockspelet.

–Taktiskt kommer vi inte att spela annorlunda än i hemmamatchen. Alla i truppen är också friska och krya. Vi kommer med starkast möjliga trupp och spelar för en plats i semi, lovar Andy Wahlström.

I Linköping är man fast beslutna om att avgöra i tre raka set.

- Vi ska se till att ha en bättte servemottagning och bättre få fram bollarna till anfall. Sedan gör inte en så talangfull spelare som Martin Larsson två dåliga matcher i rad. Vi vinner den här avgörande matchen, säger Björn Jigander utan att darra på rösten.

Men helt klart har Tierp en gyllene chans att ta sig till semi för första gången sedan 2005.

 

 

 

Mer läsning

Annons