Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp måste vinna: "Det blir kamp om varje boll"

/

Vinna eller försvinna är det som gäller för Tierp Volley.
I kväll är det väl Tierp Volleys tur att vinna nere i Örkelljunga.
Det handlar om den tredje kvartsfinalen i SM- slutspelet och en seger för Tierp är ett måste om laget vill fortsätta i slutspelet.

Annons

Örkelljunga har vunnit de två första kvartarna, men med ytterst knapp marginal i båda matcherna.

– Ja, dom har verkligen haft marginalerna med sig. Men det tänker vi ändra på nu och få den fjärde kvartsfinalen på vår hemmabana, säger Marcus Wikander. 

I de två första matcherna har Tierp vunnit första set och sedan haft setbollar i andra set.

Bilden har varit densamma i båda matcherna. Att Örkelljunga ändå lyckats vända i andra set och sedan också lyckats vinna matcherna med knapp marginal, känns naturligtvis extra tungt för Tierpstruppen.

Nu borde väl också Tierp kunna få marginalerna med sig nere i Örkelljunga. Lagen är oerhört jämna i sitt spel och varför skulle inte Tierp den här gången kunna lyckas.

– Ja, vad det beror på mer än att Örkelljunga haft marginalerna med sig har jag svårt att svara på, säger Wikander och fortsätter, vi kan göra lite bättre åt vårt block- och försvarsspel. Där är det ju ett plus om vi kan skärpa vårt servespel och på så sätt få press på motståndarna.

I spelkvalitet är det ingen skillnad på lagen och det handlar som sagts om marginaler. En seger är ju ett måste för Tierp.

– Ja, och det är vi alla medvetna om. Jag vet också att det blir kamp om varje boll och varje poäng. Jag ser också med glädje fram emot den här matchen. Det ska bli roligt. Och vi spelar naturligtvis för att vinna. Det är vår tur nu och vi ser fram emot att kunna spela den fjärde "kvarten" hemma i Centralhallen i veckan, säger Wikander.

Tierp kommer med samma lag som senast nere i Örkelljunga.

Hos Örkelljunga är man inställda på ytterligare en mycket tuff och jämn match som de första två kvartarna.

– Ja, jag kan inte se att det här ska bli någon skillnad. Det är två bra och mycket jämna lag som ska göra upp om en fortsättning i SM-slutspelet, säger Jonas Svantesson chefstränare för Örkelljunga.

– Vi kommer med exakt samma lag som i den två första matcherna. Vi har haft marginalerna med oss och det är bara att hoppas att det fortsätter så även i den här tredje kvartsfinalen, säger Svantesson, som gör sitt tolfte år som volleytränare. Han gjorde ju också tre år som chefstränare för Tierp Volley och ledde laget till seger i svenska cupen 2010.

Om Tierp nu kan vinna nere i Idrottshallen i Örkelljunga så möts lagen i igen i Tierp på tisdag kväll.

 

Mer läsning

Annons