Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp mot 13:e raka säsongen i elitserien

Tierp Volley kommer med ett till stora delar nytt lag till säsongens spel i volleybollens finrum. Ja, förstasexan har nästan en helt ny uppsättning.
De utländska proffsförstärkningarna Eric Simon, Kyle Mastersson och Dan Farbry finns med där och Erik Brandsjö med SM-guld på meritlistan blir säkert en stor tillgång.
Passaren Peter Anundgård kommer åter efter spel i både Säter och Uppsala. En annan intressant debutant i truppen är unge centern Ronghan Wu från Kina som visat lovande takter

Annons

– Det ser bra ut och även om det är för tidigt att sia om hur starka vi blir, så tror jag att vi redan i öppningsmatchen mot svenska mästarna Linköping kan göra bra ifrån oss. Vi är absolut inte chanslösa även om vi möter regerande mästarna, säger Andy Wahlström, som tillsammans med Martin Molneryd har tagit hand om tränaransvaret inför den här säsongen.

– Med tanke på att vi har så många nya spelare så ska vi bli bättre och bättre under säsongen. Problemet i början kan ju vara att få lagenheten att fungera perfekt, säger Andy.

Både Andy och Martin håller ju också hög klass och kommer nog att finnas med också som spelare när det behövs.

– Vi är båda vältränade och beredda på att hoppa in och spela, säger Andy. Hemmapubliken kanske redan i dag får se tränarna i aktion ute på banan?

Vilka ambitioner har ni med den här truppen?

– Som jag sagt tidigare så är det svårt att bestämt säga hur bra vi kan bli. Men slutspel är en första målsättning och förhoppningsvis räcker det också till semifinal, siar Andy Wahlström.

Enligt Andy så har Tierp Volley nu en minst lika stark trupp som förra säsongen. Då åkte laget ut mot Sollentuna i kvarten.

Ni har gjort fyra träningsmatcher och vunnit två av dem, båda mot Sollentuna. Hur har det sett ut? Vilken blir er styrka den här säsongen?

– Ett stort plus blir att vi har spelare som kan lira på olika positioner. Vi kan alltså ställa om vårt spel, så att det passar in mot de lag vi ska möta.

– Vi ska också kunna vara starka i både försvars- och i servespelet, säger Wahlström.

Ja, och i anfallet ska det, med proffsförstärkningarna, inte behöva bli några problem.

– Ett plus är också att vi nu kan spela med två libero, både Erik Engström och Martin är ju starka liberos. Jag tror inget annat lag har provat på att spela med två libero.

Kanadensaren Eric Simon kan exempelvis spela lika bra på både vänster- och högerkant. Dan Farbry från Chicago har höga kvaliteter både som center och högerspiker. Centern Kyle Mastersson, också från Chicago, är också en utmärkt servare.

– Tyvärr har vi i sista stund fått problem med Migrationsverket. Både Dan

Farbry och Ronghan Wu tvingas avstå matchen mot Linköping. Men vi hoppas deras papper ska vara klara till matchen mot Örkelljunga borta nästa helg, säger Andy Wahlström.

Jocke Williams Larsson och Matti Sandelin ersätter Dan och Ronghan i dagens match.

Vilka lag ser du som de största favoriterna den här säsongen?

– Vi vet ju inte så mycket om övriga lag. Men jag tippar att Falkenberg, Örkelljunga och Linköping kommer att finnas med i tabelltoppen.

– Jag hoppas också att vi får en stor publik hemma i Aspenhallen. Jag kan lova att de nya spelarna är värda ett besök, hälsar en förhoppningsfull Andreas "Andy" Wahlström.

Säkert blir det ett intressant möte mellan mästarna och "nya" Tierp Volley.

Innan herrarnas elitpremiär så går det ju också bra att se klubbens framgångsrika damlag, som också möter Linköping i damettan.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons