Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp orkade inte slå Sollentuna en tredje gång

Klara 3–0 till hemmalaget efter en blek insats av Tierp
Efter att klart ha slagit Sollentuna i både Elitcupen och Svenska Cupen, blev det tvärstopp för Tierp Volley i elitseriens premiär. Hemma i Sollentuna Sporthall åkte Tierp på en rejäl överhalning.

Annons

– Ja, det blev tyvärr en överhalning. Vi var aldrig riktig nära våra motståndare, suckade en besviken Mikael Hillgren andretränare för Tierp Volley.

– Det såg lika ut hela matchen. Grabbarna vek ner sig alltför lätt när det tog emot, fortsatte Hillgren.

Tierp var ändå hyggligt med under de första tio bollarna i första set. Men sedan tappade gästerna väl enkelt ett par,tre bollar och sedan halkade man efter ett Sollentuna som också spelade bra volleyboll.

– Det såg som om grabbarna väntade på att Sollentuna inte skulle kunna hålla den höga nivån på sitt spel. Men när det inte inträffade så sjönk också vår nivå för mycket, säger Hillgren.

– Jag tror också att flera av grabbarna trodde det här skulle gå lättare efter vad som hänt i de två tidigare vinstmatcherna mot Sollentuna.

Nu saknade Tierp också både centern Mats Nilsson och Liberon Martin Molneryd. Inte heller Magnus Östling fanns med i den här matchen.

- Vi hade heller inte något centerspel att tala om och i blockspelet vann hemmalaget med så stora siffror som 11–2.

Det hjälpte inte heller att Tierp försökte tagga sina spelare vid några time out.

-Nej, tyvärr gick det inte att få fart på laget. Jag såg i blicken på lirarna att de inte var mottagliga, suckade Hillgren.

- Men det här ska vi ta på rätt sätt. Vi ska ta lärdom av våra misstag och det ska vi jobba på under veckans träningar, sa Hillgren

Den ende som fick godkänt efter den här matchen var det estniska nyförvärvet Ragnar Pähn. Han var överlägset bäst i Tierp och plockade hela 19 poäng i de tre seten. Övriga Tierpslirare kan betydligt bättre och det får de visa i nästa match hemma mot Habo kommande helg.

$1

SOLLENTUNA–TIERP VOLLEY 3–0 (25–21, 25–20, 25 –17)

$1

Bästa poängplockare, Sollentuna: Martin Yngerskog 20 poäng, Mattias Andersson 8 p.

$1

Tierp: Ragnar Pähn 19 p, Patrik Rumin 10 poäng.

Annons