Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp till Grand Prix efter säsongens bästa insats

– Härligt att få fira jul efter seger mot Örkelljunga och Grand Prix–platsen säkrad.
Ja, visst hade Micke Hillgren, coach för Tierps volleybollherrar, anledning att dra på smilbanden. Tierp gjorde sin bästa match för säsongen och tog tre poäng.
Ännu mer glädjande var väl att Tierp också lite oväntat fixade en plats i Grand Prix som avgörs i trettonhelgen.

Annons

Tierp visade mycket hög lagmoral och vände matchen redan i första set.

Gästerna storspelade nämligen i första set och allt talade för att Örkelljunga skulle vinna det första setet.

Ja, Örkelljunga ledde med mycket klara 23–18 och skulle väl bara sätta in två ytterligare poäng. Men vad hände?

– Det känns vansinnigt tungt. Vi ledde ju stort i första set och naturligtvis skulle vi klara att spela hem setet. Det var dåligt av oss att tappa setet. Tierp är ett mycket bra hemmalag –men ändå, sa gästernas bäste lirare Peter Lundgren, som inte kunde dölja sin besvikelse.

Nu spelade Tierp också bort Örkelljunga från platsen i Grand Prix, där Sveriges fyra främsta lag får lira.

– Det här känns vansinnigt skönt. Nu får man väl ta det lite lugnt med julmaten, skojade veteranen Andy Wahlström, som utsågs till Tierps främste lirare i segermatchen.

– Vi gör en riktigt bra match och framförallt håller vi en högre nivå. Det gjorde vi redan i förra matchen när vi slog Falköping. Vi har fått bort dalarna i vårt spel, sa Andy som, visade storspel i den här matchen.

Det här var också en mycket bra volleybollmatch med högt tempo hela tiden.

– Ja, det är alltid roligt att möta Örkelljunga, som alltid satsar offensivt. I kväll kunde vi också visa upp spel av hög klass,sa Hillgen och berömde hela Tierpstruppen.

Det man kanske minns mest var Tierps smått otroliga vändning i första set. Att från underläge med exempelvis 12–18 och 18–23 ändå komma igen och vinna första set med 26–24 var en bragd. Det slog gnistor runt hemmalirarna den här kvällen.

Det var också vändningen i första set som lade grunden till segern.

Andra set vann Örkelljunga och här höll gästerna emot i slutskedet och vann med 25–19.

Skulle Örkelljunga, som var favoriter inför söndagsmatchen, ändå komma igen?

Ja, tredje setet var mycket jämt och det var inte förrän i slutskedet som hemmagrabbarna kunde rycka till 24–21. Gästerna ville inte ge sig på en gång, men Tierp tog setet med 25–23 och hade nu ledning med 2–1 i set.

Efter en mycket jämn öppning tog Örkelljunga en ledning med11–8. Men den här kvällen ville Tierp mycket och tog sig i kapp. Ett ryck upp till 19–16 lade grunden till den överraskande men välförtjänta segern.

Tierp vann fjärde set med klara 25–20. 3–1 och en välkommen plats i Grand Prix. Det var verkligen stenhårt om platserna till Grand Prix. Örkelljunga och Sollentuna fick ge plats åt Tierp och Habo. Samtliga fyra lag hade15 poäng.

Andy Wahlström och gästernas Peter Lundgren utsågs till matchens bästa lirare inför en publik på "bara" 185.

TIERP VOLLEY–ÖRKELLJUNGA 3–1 (26–24, 19–25, 25–23, 25–20)

Bästa poängplockare. Tierp: Josh Riley, 22 poäng, Andy Wahlström, 12. Örkelljunga: Peter Lundgren, 19, Chris Schardt, 14, Tomas Persson, 14.

Mer läsning

Annons