Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley bör vinna i dag

I den sjätte omgången av herrarnas elitserie tar Tierp Volley i dag emot Lunds Volley. Lund innehar jumboplatsen och har ännu inte vunnit någon av sina sex spelade matcher.

Annons

Men skånelaget är optimister inför dagens match i Aspenhallen och hoppas att man efter 70-milaresan upp till Norduppland ska ha bärgat sin första seger.

Tierp har ju gjort två bra hemmamatcher och besegrat såväl regerande svenska mästarna Linköping och meriterade Hylte. Men laget har också gjort tre bortamatcher som inte varit direkt lysande.

– Det här är en mycket viktig match för oss. Vi har ju inte vunnit hittills. Men vi ser fram emot att ta den första segern uppe i Tierp, säger passaren och sportchefen Linus Oskarsson.

– Vi åker upp med full trupp och är heltaggade inför matchen mot Tierp, säger en förhoppningsfull sportchef som räknar med att lägga giftiga pass i syfte att sätta Tierp på plats.

Ja, då vet Tierps lirare vad det är som gäller. Ska det bli en tredje hemmaseger så gäller det väl också att hand om taktpinnen redan från första boll.

Med tre transatlantiska proffslirare så ska det bli en seger mot tabelljumbon. Senast Tierp mötte ett lag från lärdomsstaden, så var deras klubbnamn Lugi och det var ett par säsonger sedan. Enligt vad Sporten erfar, så finns också ett par lirare från det tidigare Lugi med i dagens Lunds Volley.

En av dessa är spikern Patrik Ossowski, en annan farlig nätspelare är Stefan Sjöström. Lund plockade åt sig en poäng i 2–3-matchen mot Falköping och gjorde även en bra match mot serieledarna Örkelljunga (1–3).

Men i dagens match ska man inte ha mycket att hämta.

– Nej, vi vill nu visa att vi verkligen kan och vill spela volleyboll, säger Martin Molneryd, som tillsammans med Andy Wahlström är ansvariga tränare för Tierpslaget. Nu är både Martin och Andy en spelarkapacitet att tillgå för hemmalaget.

– Vår målsättning är nu att ta tag i taktpinnen redan från start, säger Martin, som är lite hemlighetsfull om hur Tierps förstasexa kommer arr se ut.

– Det enda som är klart är att Peter Anundgård blir passare och att Kyle Masterson lirar center, säger Molneryd.

Kanske kan vi få se både Martin och Andy i en förstasexa i dag?

SÖREN ÅKERMAN

 

Mer läsning

Annons