Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley i Cupfinal

Tierp Volley gladde sin hemmapublik genom att vända och vinna den ena semifinalen i Svenska Cupens slutspel. Efter seger med 3–1 mot Habo är Tierp nu klara för söndagens final mot Örkelljunga.
– Jag är nöjd med vad grabbarna visade upp. Men vårt spel är ännu lite för ryckigt, sa hemmatränaren Jonas Svantesson direkt efter segermatchen.

Annons

Efter ett knackigt första set fick hemmagrabbarna ordning på spelet och vann sedan helt rättvist.

– Det är för jäkligt, vi kunde inte bryta den negativa trenden. Vi spelade bra i första set, men sedan sjönk vi tillbaka, sa en besviken Tuomo Vartiainen, tränare för Habo.

Ja, ett Habo som faktiskt var lite av favoriter efter att i kvartsfinalen slagit ut självaste svenska mästarna Falkenberg.

Inför Habomatchen var Jonas Svantesson lite orolig för Habos mycket s

tarka servespel. Med det såg man inte mycket av i den här matchen. Det var bara Adnan Herco som kunde störa Tierp i det avseendet. Åter till själva matchen så började gästerna och här såg det ut som om hemmalaget med alla sina nya spelare inte var hopmatchade. Det var Habo som skötte taktpinnen och vann öppningssetet med klara 25–20.

– Våra grabbar var lite för spända och nervösa inför den här semifinalen, sa Svantesson.

Men i andra set hade nervositeten i hemmaleden släppt och nu var det Tierp som skötte taktpinnen även om Habo i slutskedet var uppe vid bland annat 21–20. Här tog dock Svantesson time out och sedan återställde Tierp "ordningen". Matti Sandelin bidrog med den avgörande bollen till 25–21.

Tredje setet var det bästa sett med hemmaögon. Nu spelade Tierp med ett större självförtroende, medan Habo började se stressade ut och gjorde flera egna misstag. Nu kom också Raffe (Rafael Dürr) igång ordentligt. Han var för övrigt den som under hela matchen gjorde det extra svårt för gästerna. Raffe som visade upp ett moget spel, slog den här matchen också fyra imponerande serveess.

– Ja, det känns mycket bättre än förra säsongen. Det är en bättre harmoni i truppen och det hela med en ny hall känns också mycket bra, sa den hårdslående brassen, som också nu visade att han kunde spela taktiskt.

Tierp hade 2–1 och nu skulle det mycket till för att man skulle missa finalplatsen. Habo verkade i fjärde set ha tappat en del av gnistan och Tierp gick till klar ledning i mitten av setet. Efter första tekniska time outen kom ett ryck från hemmagrabbarna, som snabbt var uppe vid ledning på 14–10.

Men Habo ville ändå inte ge sig och kom igen. Gästerna var faktiskt i ledning vid ställningen 14–15. Här tog Tierp time out och sedan kunde hemmalaget gå till ledning med 20–16. Det blev för mycket för Habo att ta igen även om gästerna var uppe vid 23–21. Patrik Rumin såg sedan till att slå in matchbollen (25–22)

– Det blir en tuff match mot Örkelljunga i finalen. Jag vet ju att dom har ett par spelare som servar riktigt bra, varnade Joans Svantesson, som ju gjorde hela elva år i Örkelljungas färger, innan han inför förra säsongen kom till Tierp Volley.

Stort beröm till hela Tierpstruppen extra plus till Rafell Dürr, Patrik Rumin, Daniel Karlsson och liberon Martin Molneryd. I Habo var vänsterhänte Adnan Herco den klart bäste liraren.

SÖREN ÅKERMAN bildbyline

Bästa poängplockare. Tierp: Rafael "Raffe" Dürr 25 poäng, Daniel Karlsson 12. Habo: Adnan Herco 17, Niclas Nordström 13.

Publik: 145 (Mycket svagt)

Mer läsning

Annons