Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley revanschsugna

Tierps Volleyherrar gjorde en riktig plattmatch när laget i förra omgången mötte Vingåker på bortaplan. I dag är det ett hemmamöte med Falköping som gäller.
– Nu krävs en rejäl uppryckning. Mot Vingåker gav vi bort det mesta. Nu ska vi se till att ta för oss och sköta taktpinnen redan från start, säger Jonas Svantesson chefstränare för Tierp Volley.

Annons

Tierp har också ett bortafacit som inte alls ser bra ut. På sina fyra bortamatcher i säsongens elitserie har det inte blivit en enda poäng. Vad värre är,så har laget heller inte orkat med ett enda set på bortaplan.

Men nu handlar det om en hemmamatch mot tabellgrannen RIG Falköping och för att inte halka ner ytterligare i tabellen,så krävs det faktiskt en seger.

Falköping ligger näst sist,men bara en poäng efter Tierp. Kan Tierp vinna den här matchen så kan det bli ett lyft för hemmagrabbarna.

Men nu har Tierp även problem med skador. Både Ragnar "Släggan" Pähn och liberon Martin Molneryd har råkat ut för knäskador. Båda är därför förhindrade att matcha i dag.

– Jag är ändå inte speciellt orolig inför mötet med Falköping. Visserligen är det Sveriges bästa juniorer vi möter. Men ser vi till att föra matchen redan från början så ska vi kunna vinna, säger Svantesson.

Ja, här finns ju landslagsmännen Patrik Rumin, Daniel Karlsson och Mattias Gustavsson på plan för Tierp. Därtill rycktas det om ett lite oväntat inhopp plus att centern Mats Nilsson kommer att finnas på plats i dag.

Det här gör väl att "ungtuppparna" från volleybollegymnasiet ska kunna sättas på plats?

– Det här är ju sista matchen innan grabbarna går på jullov, så visst skulle det sitta bra med en seger uppe i Tierp, säger Göran Persson assisterande tränare för Falköping.

– Vi kommer också laddade till tänderna, hälsar Persson.

SÖREN ÅKERMAN

Annons