Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley slipar formen utomlands

Tierps volleyherrar, som står inför sin 13:e raka säsong i elitserien, drar utomlands för att finslipa formen inför seriestarten.
– Jag ser det här lägret och matcherna i Estland som en perfekt uppladdning, säger Tierps chefstränare Jonas Svantesson.

Annons

Under fem dagar ska Tierpsspelarna få känna på tuff träning och även två matcher mot proffslag i den Estniska ligan. Det är också första gången som Tierp Volley lägger ett träningsläger utomlands.

– Vi ska möta Tartu på lördagen och då får våra grabbar spänna musklerna. Vi få se hur långt det räcker, säger Svantesson.

Tartu och Pärnu är de två klubbar som dominerar i den Estniska ligan.

– På söndagen möter vi EMU University som är ett topplag i Div 1, men enligt uppgift håller dom hög svensk elitserieklass, säger Svantesson.

Tierpsspelarna ska också få ta del av hur Tartus proffslirare tränar. Tartus spelare tränar hela 30 timmar per vecka.

– Tyvärr är Magnus Östling och Anders Larsson förhindrade att följa med till Estland, men i stort har vi ju alla våra elitspelare med, säger Svantesson.

Träningen i Tartu som ligger utanför Tallin och matcherna mot de Estniska topplagen, blir något av ett examensprov inför matcherna i svenska cupen och starten av elitserien.

Tierp vann ju nyligen den egna tävlingen Elitcupen och slog då också Sollentuna klart. Nästkommande helg blir det ett nytt möte med Sollentuna i kvartsfinal för svenska cupen. Då kommer också Linköping att finnas med i Aspenhallen.

Ett tredje möte med Sollentuna på kort tid blir det i seriepremiären, där Sollentuna har hemmaplan den 18 oktober.

Mer läsning

Annons