Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley slog Sollentuna

Tierp Volley, som står inför sin 13:e raka säsong i herrarnas elitserie, gjorde i helgen sin första träningsmatch.

I Linköping mötte man både Sollentuna och regerande svenska mästarna Linköping VC.

I mötet med mästarna blev det stryk med 3–0. Men mot Sollentuna blev det seger i en tuff femsetare.

Annons

– Då gjorde vi en mycket bra match och kunde vinna i avgörande set med 15-11, sa Martin Molneryd, som tillsammans med Andy Wahlström är den nya tränarduon den här säsongen.

I matchen mot Sollentuna var det också hela tiden Tierp som var steget före i matchprotokollet. Sollentuna kunde dock kvittera både till 1-1 och 2-2. Men sedan visade Tierp den bästa skärpan och vann avgörande i det femte och avgörande setet.

Två av Tierps nyförvärv, klasspelarna Kyle Mastersson från Amerika och landslagsmeriterade Erik Brandsjö, fanns med i premiärmatcherna.

– Båda gjorde ett bra intryck och Erik blev bäste poängplockare. Centern Mastersson visade också fina takter i servespelet.

Även mot Linköping stod Tierp upp bra. Då med undantag för första setet, där mästarna dominrade stort.

– Nu kom också matchen mot Linköping tätt på vårt möte med Sollentuna. Både Andy och Martin fanns också med ute på banan nere i Linköping.

Kanadensaren Erik Simon kommer under veckan att ansluta till Tierp Volley.

– Vi siktar också på ytterligare en träningsmatch mot Sollentuna om ett par veckor. Den 17 oktober startar elitserien och då möter vi mästarlaget Linköping hemma i Aspenhallen, sa Martin Molneryd.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons