Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley spelar för en plats i Grand Prix

Tack vare seger i bortamötet med Vingåker förra helgen, så har nu Tierps Volleyherrar en rejäl chans att få lira i Grand Prix, som körs i trettondagshelgen efter nyår.

Annons

De fyra bästa lagen i elitserien får spela Grand Prix och i nuläget ligger Tierp på en femteplats – bara poängen efter fyran Habo.

I dag hemma i Aspenhallen är Falköping gäster och naturligtvis måste Tierp vinna kvällens match för att ha chans att ta en plats i Grand Prix.

– Vi är väl medvetna om vad som gäller och vi är taggade inför matchen, säger spelande tränaren Andy Wahlström.

– Men Falköping, som är ett ungt lag, är inte alls ofarliga. Vi har studerat deras spel på video och det är framför allt deras kantspelare som vi måste få stopp på om vi ska kunna vinna, säger Andy, som till den här matchen blir lagets andre libero.

I förra omgången fick Falköping, där spelarna kommer från volleybollgymnasiet, stryk med 3-0 av Hylte. Ett Hylte som ju Tierp slagit med samma siffror.

– Ja, får vi vårt spel att stämma och om vi spelar som vi kan, så bör vi kunna vinna över Falköping, säger Andy.

Tierp saknar Martin Molneryd (jobbar), men i övrigt kommer hemmalaget med ordinarie uppställning.

Ja, Falköping har två riktigt vassa lirare som plockar mycket poäng. Det är först och främst Jacob Tegenrot, som överraskande toppar poänglistan för hela elitserien. Jacob spelar på den ena kanten och på den andra finns Erik Sundberg, som också ligger mycket högt i poängligan.

Det gäller naturligtvis för hemmalaget att få bukt med både Jacob och Erik.

– Ja, det gäller också att vi kan sätta press på Falköping. Får dom medgång från början så kan dom bli farliga, varnar Andy.

– När det gäller våra möjligheter att få spela Grand Prix, så skulle det också sitta fint med tanke på att vi då får härliga matcher inför omstarten av elitserien efter trettondagshelgen, påpekar Andy.

Men först gäller då att vinna dagens hemmamatch. I sista omgången före juluppehållet väntar också Habo på bortaplan.

På sin hemsida klargör kvällens gäster att man åker upp till Tierp för att sätta stopp för hemmalagets segerrad i Aspenhallen.

Man säger sig också ha respekt för Tierps proffslirare, men att man suktar efter ännu en seger i seriespelet.

SÖRAN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons