Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley tog poäng avGP–mästarna

– Vi tog poäng mot Falkenberg, men just nu känns det som om vi gav bort segern.

Nej, Andy Wahlström spelande tränare i Tierp Volley, hade svårt att smälta 2–3 förlusten på söndagskvällen.

Annons

Vi kan förstå besvikelsen. Tierp spelade mycket bra halva matchen. Men tappade först en 2–0-ledning och svarade sedan för ett helt oförklarligt tapp i fjärde set.

– Ja, matchen vände när vi kunde vända underläget 18–14 i fjärde set, sa också gästernas tränare en nöjd Patrik Aparicio.

Här ledde hemmalaget med 2–1 i set och hade klara 18–14. Allt talade för att Tierp skulle kunna vinna matchen hemma i Aspenhallen med 3–1.

Men vad hände? Jo, gästerna vände och tog sju (!) raka poäng. Ledning med 21–18 för Falkenberg. Här vände matchen och Andy hade svårt att förklara vad som hände.

– Vi spelade bra halva matchen. Men varför vi släppte 18–14 i slutet av fjärde set har jag ingen bra förklaring till, suckade Andy.

– Vi jobbade ju fram bollarna från bakplan. Men tyvärr kunde vi inte avgöra, tillade den lika besvikna tränarkollegan och liberon Martin Molneryd.

Nu gjorde dock Tierp ändå en fin upphämtning i fjärde set och var framme vi 22–23. Men här gjorde man en grov miss och slog bort en enkel serve och gästerna kunde vinna setet med 25–22.

Men åter till de två första seten, där Tierp visade att man verkligen kan mäta sig med alla lag i elitserien.

Då stämde det mesta för hemmalaget. Man servade bra och satte hela tiden press på gästerna. Helt i sin ordning vann man också första set med 25–23, sedan Dan Fabry blockat in setbollen.

Andra set blev, som för övrigt matchen i sin helhet, mycket jämn. I slutet hade också Falkenberg tre setbollar. Men här visade Tierp också att man kan vara på bettet i slutet av seten.

Hemmalaget, där bland andra Eric Simon verkligen hade kommit i gång, vann setet med 28–26 och det såg mycket ljust ut för Tierp.

Men efter pausen om tio minuter verkade det som om hemmalaget hade tappat linjerna och skärpan i sitt spel.

– Det har hänt förut och jag tror att vi ska "skippa" den där pausen på tio minuter. Det verkar som om vi kom av oss efter de två starka första seten, funderade Andy Wahlström. Falkenberg tog tredje set med siffrorna 25–18. Inte minst Marc Richardson och Kyle Gramit hade nu kommit in matchen rejält.

Men i det omtalade fjärde setet visade Tierp åter härliga takter från början. Efter andra tekniska timeouten kom också ett härligt ryck och snabbt var Tierp i ledning med 18–14.

Tyvärr tappade man alltså här och i avgörande set var gästerna stabilast och vann där med 15–10.

Hela Tierpslaget ska ändå, med undantag för tappet i fjärde set, ha klart godkänt för den här insatsen. Mycket talar också för att det fungerar allt bättre i lagarbetet.

SÖREN ÅKERMAN

$1

TIERP VOLLEY–FALKENBERG 2–3 (25–23, 28–26, 18–25, 22–25, 10–15)

$1

Bästa poängplockare, Tierp: Eric Simon 22 poäng, Dan Fabry 9 p. Falkenberg: Kyle Gramit 27 p, Marc Richardsson 24 poäng.

Mer läsning

Annons