Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley visade härlig lagmoral

Tierp Volley hade kniven på strupen och måste vinna hemmamötet mot regerande svenska mästarna Linköping för att vara kvar i SM-slutspelet.

Nu visade också Tierp hemma i Aspenhallen att det finns härliga kvaliteter i laget. Segersiffrorna 3–1 var helt rättvisa och vändningen kom i tredje set där Tierps mittenspel med en rad "kortisar" gav härliga poäng.

Annons

– Vi gjorde ingen toppmatch den här gången men vi visade tålamod och visst blev mittenspelet vägvinnande för oss under andra halvan av matchen, sa också Tierps spelande tränare Andy Wahlström, som anförde sina trupper till en mycket skön seger.

Andy underströk också vikten av att vara aggressiva redan från start i den här vinna eller försvinna matchen. Det fick vi också i matchupptakten.

Linköping hade all möda i världen att hänga med. Ja, dom hängde ju inte alls med och fick finna sig i att förlora setet med klara 25–19.

Tierps främste den här kvällen Dan Fabry, passande nog i den här matchen, satte den avgörande setpoängen.

Det såg då mycket stabilt ut för hemmalaget. Men lite oförklarligt kom en reaktion i andra set. Linköping tilläts dominera och Tierp gick i fällan att försöka ta sig förbi Sveriges främsta blocklag med spel på kanterna.

Det straffade sig rejält och gästerna vann setet i utklassningsstil 25–13.

Hade Tierp fortsatt att spela så i blindo, så hade Linköping haft segern som i en liten ask.

Nu kom dock Tierp igen med en annan taktik och satte en rad "kortisar" i golvet bland gästernas spelare.

Nu var Tierp ändå nära att tappa en klar ledning. Hemmalaget ledde exempelvis med 14–10. Men några minuter senare var ställningen 16–21. I det skedet av matchen tog gästerna för sig med hela 11–2. Linköping hade ledning med 21–16. Tala om darmatik och om en svängig match.

Här kom sedan Tierps härliga lagmoral fram. I det mycket spännande avslutet vann hemmagrabbarna setet med 25–23. Erik Brandsjö hade hand om setbollen.

Mycket talade nu för att det skulle bli en tre femsetare i den här kvartsfinalen. Tierp låg under med 21–22 när coachen Marcus Wikander tog time out.

Det gav också resultat och Tierp kunde vinna setet med 25–23 och utjämna till 2–2 i kartsfinalen.

Linköpings landslagsman unge talangen Martin Larsson kunde inte annat än gratulera Tierp, men var till viss del missnöjd med det egna lagets spel.

– Vi fick tyvärr problem med side out-spelet (alltså att sätta i gång anfallen efter egen servemottagning). Men vi är fast beslutna om att försvara vårt SM-guld från förra säsongen, sa Martin och då är naturligtvis ambitionen klar. Det ska bli seger i avgörande fente matchen mot Tierp hemma i Linköping.

– Visst gick det bra för mig i kväll, men så var det också en mycket viktig match inför en härlig publik. Nu ska vi ge järnet nere i Linköping, lovade Dan Fabry, som också fick priset som bäste hemmalirare.

Det blir också extraplus till Kyle Masterson och Eric Simon.

Mer läsning

Annons