Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps möte med Habo på lördag uppskjutet

I volleybollens tredje spelomgång i elitserien skulle Tierp Volley haft ett hemmamöte med Jönköpingslaget Habo.
Tyvärr har den matchen blivit uppskuten och kommer att flyttas fram till ett nytt datum.

Annons

- Vi fick meddelandet under torsdagen att Habo kan inte få i hop fullt lag tills på lördag, säger Tierp Volleys ordförande Jenny Karlsson.

Matchen kommer att spelas vid ett senare tillfälle, som ännu inte är bestämt.

Det är ytterst ovanligt att en match i volleybollens högsta serie ställs in. Nu har Habo meddelat att man på grund av sjukdomar i truppen inte får ihop mer än fyra spelare!

– Jag har bara varit med om en uppskjuten match tidigare under våra 19 säsonger i elitserien. Det var säsongen 2004-2005. Vi skulle möta Örkelljunga borta och hade övernattat i Jönköping. Men på vägen ner till Örkelljunga fick vi meddelande om att det var strömlöst i hela Örkelljunga, Det var stormen Gudrun som hade orsakat det hela, säger Tierps chefstränare Marcus Wikander.

– Nu har Habo många sjuka i truppen. Men man har också tre utlandsproffs, som ännu inte är spelklara. Nytt datum ska tas fram för matchen, men förbundet har också påpekat att Habo i-n-t-e får använda de tre utlandsproffsen i möte med oss på ett nytt datum, säger Wikander.

– Naturligtvis kom det här återbudet olägligt för oss. Vi hade behövt den här matchen. Nu får vi vänta till de 24 oktober och ett bortamöte med Linköping, säger Wikander, som ska försöka fixa en intern match i Centralhallen i helgen.

Säsongen 2004-2005 var för övrigt också den säsong som Tierp Volley gjorde sin bästa insats i elitserien hittills. Tierp plockade hem SM-silvret och även då var Marcus Wikander chefstränare.

Mer läsning

Annons