Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps Volleytjejer allt stabilare – slog Bromma med 3–0

Tierp tog sin tredje seger i volleybollens dametta på söndagen. Nu var det Bromma som fick åka med med 3–0 i baken.

Annons

Tierp, som den här säsongen satsar mycket på unga tjejer, hade nu en handfull flickor – inte äldre än 14-15 år. De unga tjejerna går allt bättre och får mer och mer av behövligt självförtroende.

– Hela laget spelade mycket bra och jag är otroligt nöjd. Extra roligt också att de unga tjejerna spelade så bra, sa Helena Kjellman, damlagets chefstränare och coach.

– Jag trodde väl aldrig att vi skulle kunna slå Bromma med klara 3–0. Men det gick över förväntan, sa Kjellman som efter första set släppte fram flera juniorer.

I de två första seten var det en mycket svängig match. Där var det också en stor del "bollande" och underhållande. Båda lagen hade svårt att avgöra med smashar.

I första set var hemmalaget under rejält en stund. Bromma ledde bland annat med både 16–12 och 17–14. Men sedan kom Tierp tillbaka och vann setet med 25–21.

Setbollen satte 14-åriga Evelina Frank med en välriktad smash.

Bromma var uppe i ledning i andra set vid ställningen 7–8. Men vid ställningen tio lika tog hemmatjejerna hand om taktpinnen. Hemmalaget gjorde färre misstag än sina gäster.

Nu var dock Bromma ett verklig kämpagäng och i slutskedet av setet var Bromma uppe occh ikapp Tierp vid 22–22. Slutbollarna såg dock hemmatjerna till att plocka hem. (25–22).

I tredje setet hade Tierp hittat linjerna och spelade allt mer stabilt. Setet vanns också klart med siffrorna 25–17.

Extraplus till Evelina Frank, Lisa Westby, Sara Berg och Veronica Beronius.

Tierp har en fin blandning av unga talanger och mer rutinerade tjejer. Den satsningen ser också ut att gå hem. I nästa omgång står Solna för motståndet hemma i Aspenhallen.

Mer läsning

Annons