Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots förlust mot Sverigeettan – klart godkänt för Mårten och Martin

– Sammantaget är vi väl ändå nöjda. Nu spelade också Daniel Andersson och Stefan Gunnarsson mycket bra i semifinalen och där fick vi ge oss.
Tierps Martin Woxlin, som tillsammans med Mårten Christiansson nu för tredje gången på fem turneringar tog sig fram till semifinal, fick ge sig i två raka set.

Annons

– Stefan och Daniel är just nu Sveriges bästa beatchpar. Men går också framåt även om det inte såg så ut i andra setet, sa Martin efter förlusten mot Daniel och Stefan.
Det fina och säkra spel som Tierpgrabbarna visade upp i kvartsfinalen på fredagen, sågs det inte mycket av i semifinalen. Nu var man ändå med hyggligt i första set. Då fick ändå Stefan och Daniel verkligen jobba för segern. ( 21-18).
– Men i andra set bar det i väg och då stämde allt för dom, medan vi ofta kom på mellanhand. Då tog Daniel och Stefan helt hand om taktpinnen och vi hängde inte alls med. Speciellt var det Stefans blockspel som banade vägen för deras storseger i andra set, sa Woxlin.
Nu är det väl heller ingen skam att förlora mot Sveriges bästa par som också har många träningstimmar bakom sig den här säsongen.
– Ja, dom har ju också varit på träningsläger utomlands, påpekade Woxlin.
Men hittills har ju den svenska beacheliten bara avverkat hälften av turneringarna på Sverigetouren och nästa helg spelas den sjätte upplagan, som då också gäller som säsongens svenska mästerskap.
– Ja, SM avgörs över tre dagar nere i Falkenberg och nu kommer hela 32 lag att vara med i kampen om SM-medaljerna. Det blir verkligen tufft och för att ta sig fram till semifinal så krävs det fem matcher, säger Martin, som förra säsongen tog ett SM-silver då tillsammans med Daniel Andersson.
– Också vi blir alltmer samspelta och det ska bli både roligt och intressant att lira om medaljerna nere i Falkenberg, säger Martin Woxlin.
På damsidan fanns också Tierp representerade genom Elin Warner. Hon spelade tillsammans med Kerstin Östberg, Studenterna. För Elin och Kerstin blev det ingen seger. Men i mötet med Nora Tawhid och Paulina Heikura (Studenterna) i andra omgången blev det verkligen en jämn match. Eller vad sägs om setsiffrorna 21-23 och 18-21.

Annons