Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken pangmatch av Tierp

– Vi spelade med insidan av huvudet i kväll.

Ja, det var Tierps spelande tränares förklaring till att man hemma i Aspenhallen kunde betvinga regerande svenska mästarna Linköping.

Det var också en verkligt bra volleybollmatch som hade det mesta. Nu kunde Tierp till hemmapublikens stora jubel vända i avgörande set från underläge 1-5 till segersiffrorna 15-11.

Annons

Det här var också den absolut bästa match som spelats i Aspenhallen den här säsongen. Båda lagen höll under större delen av matchen mycket hög kvalitet.

Men det var också en mycket svängig match. Exempelvis inledde hemmalaget med att ta ledning med hela 10-4 i först set. Här kom dock gästerna tillbaka och Tierp fick jobba i slutet av setet.

Men Kyle Masterson kunde till slut slå in setbollen till 25–23.

Andra set blev lika jämt i slutskedet. Här hade också Tierp 24–24. Men Linköping kunde ändå avgöra, setet slutade 24-26.

Snacka om att det handalde om dramatik och massor av härligt publikfriande spel. I tredje set låg Tierp under med hela 7-12 innan vändningen kom. En hel del talade då för att hemmalaget skulle ta en 2–1-ledning i set.

Men trots setboll vid 25–24 så kunde mästarna slingra sig ur greppet och vinna med 27–25.

Nu var frågan – hade Linköping kopplat greppet? Men nej, hemmagrabbarna visade hög moral och gick ifrån efter andra timeouten.

Klara siffror till Tierp som nu hade spelat till sig ett femte och avgörande set. När Eric Simon slagit in setbollen lyste 25–17 på resultattavlan.

I den första kvarten nere i Linköping förlorade Tierp det avgörande setet. Nu såg det också i början av setet illa ut för Tierp, som snabbt hamnade i underläge 1–5.

Men den här kvällen var det verkligen tåga i hemmagrabbarna som vände och vann med ganska klara 15–11. Även här var det Tierps bäste för kvällen, Eric Simon, som satte slutpoängen.

– Tierp spelade bra i kväll. Men vi kommer igen och ska försvara vår mästartitel, sa Linköpings främste lirare Mats Larsson.

– Det här var en härlig laginsats och härligt att få visa upp så här bra takter inför hemmapubliken, summerade också Andy Wahlström.

Nu var väl ändå det enda som INTE var bra den här kvällen. Publiksiffran ynka 162 personer. Minst det dubbla bör väl komma till nästa hemmamatch på tisdag. Närmast blir det en tredje kvartsfinal på söndag i Linköping nu står det alltså 1–1 mellan Tierp och Linköping.

TIERP VOLLEY–LINKÖPING 3–2 (25–23, 24–26,25–27, 25–17, 15–11)

Bästa poängplockare. Tierp: Eric Simon 28 poäng, Erik Brandsjö 16 p. Linköping: Martin Larsson 12 p. Luke Smith 12 poäng.

 

 

Mer läsning

Annons