Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volleyboll: Tierp siktar på femte raka segern

Tierp Volley åker ner till Södertälje som favoriter i onsdagens match.

Annons

I seriepremiären i höstas blev det överraskande förlust med klara 0–3 för Tierp. Men sedan har Tierp gått bättre och bättre för varje match. Plumpen är väl bara förlusten borta mot Habo.

– Nu har vi fyra raka segrar i ryggen och visst ska vi kunna vinna den här matchen trots att det är på bortaplan, säger Tierps tränare Marcus Wikander och han låter ganska säker i sitt tips.

Men Tierp har också ett mycket tufft program kvar innan SM-slutspelet startar den 20 mars. Efter mötet med Södertelge har man topplaget Falkenberg hemma på lördag och därefter matcher mot övriga topplagen Linköping, Hylte och Örkelljunga.

– Ja, det är ett verkligt tufft program. Det klart svåraste för alla lag i elitserien. Men vi har också en form som är klart uppåtgående, säger Wikander.

Enligt Wikander är alla i truppen också helt friska och skadefria.

– Vi ställer upp med samma trupp som vi spelat med de senaste matcherna, säger Wikander.

Det innebär att elitseriens överlägset främste poängplockare Colton De Man finns i de offensiva leden och övriga i laget verkar hänga med i De Mans framfart.

I de senaste framgångsrika matcherna har också både block- och försvarsspelet fungerat mycket bra, servemottagningen likaså och det har bäddat för en vass offensiv.

Mer läsning

Annons