Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wagner utreder nazistkoppling

/

Annons

Katharina Wagner tänker gå till botten med sin berömda familjs nazistiska förflutna. 31-åringen, som tillsammans med sin halvsyster Eva Wagner-Pasquier tog över ledningen av den anrika Bayreuthfestivalen i Tyskland i fjol, tycker att ämnet har smusslats undan allt för länge och ser det som sin plikt att sanningen kommer fram, säger hon till The Guardian.

– När jag växte upp konfronterades jag ständigt med de här frågorna. Var min farmor Hitlers älskarinna? Hur såg min pappas relation till Hitler ut? Ingen i min familj pratade någonsin om det. Om inte jag och min syster ställer de här frågorna, vem ska då göra det? säger hon till tidningen.

Oberoende forskare ska nu utreda frågan, och tanken är att resultatet ska presenteras 2013, lagom till 200-årsminnet av kompositören Richard Wagners födelse. Bayreuthfestivalen är tillägnad Wagners operor. Hitler var en stor beundrare av Wagners musik och personlig vän till familjen, och under en period användes Bayreuthfestivalen flitigt i den nazistiska propagandan.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons