Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wanvig tar petningen på rätt sätt

Kyle Wanvig har inte levt upp till förväntningarna i Brynäs. Men enligt Brynäs sportchef Micke Sundlöv är det inte rätt att tala om en felscoutning.
– Man behöver inte vara Einstein för att förstå att det var en liten chansning att värva honom, säger Sundlöv.

Den 27-årige kanadensaren Kyle Wanvig har bara gjort två mål och ett assist i Brynäströjan sedan han kom till klubben i slutet på november. En motig period nådde sin kulmen i lördags då Kyle Wanvig petades mot Skellefteå.

Brynästränaren Niklas Czarnecki gav sin egen motivering till petningen efter matchen, och spekulerade bland annat i att Wanvigs spelstil kanske passar bättre på små rinkar där det är mer fysiskt och där man kommer snabbare på mål.

– Det får stå för honom. Det är upp till tränaren att bestämma om en spelare platsar eller inte, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv som ändå inte sticker under stol med att Wanvig inte kommit till sin rätt på de stora rinkarna i elitserien.

– Vi hade både hoppats och trott att vi skulle få ut mer av honom, men det är många saker som ska stämma. Om det inte blir rätt får man naturligtvis höra hur värdelöst det är.

– Det vet jag inte om jag vill kalla det. Vi lyssnade med våra källor och tyckte att det kändes rätt att värva Wanvig, men man ska komma ihåg att det inte är lätt att hitta rätt vid den tidpunkten (november). Spelare som Sidney Crosby och Evgeny Malkin finns inte på marknaden. Vi ville hitta en kanadensare med en förmåga att spela tufft framför mål. Visst var det en liten chansning att värva Wanvig.

Wanvigs kontrakt med Brynäs går ut siste april, och enligt Sundlöv har föreningens relation till kanadensaren inte förändrats.

– Absolut inte. Han har varit hur professionell som helst och tagit petningen på rätt sätt, genom att träna extra. Han vill att det ska gå så bra som möjligt för honom i Brynäs och han är inte mer än människa.

Det återstår att se om Wanvig får spela mot Modo på torsdag.

– Att Wanvig inte spelar är ingen optimal situation, varken för oss eller för honom. När han väl får chansen igen får man väl hoppas att det trillar in nån puck. Då kanske det vänder för honom, avslutar Micke Sundlöv.