Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

We Love Golf

/

We Love Golf
(Capcom)
Ålder: 3+
Format: Wii

Annons

Det finns två olika typer av golfspel. De mer simulatorbetonade, som ”Tiger Woods PGA”-serien. Och så finns japanska familjegolfspel där gulliga mangainspirerade figurer spelar lättsam arkadgolf med lekbetonade inslag. ”We love golf”, från japanska Capcom, tillhör den senare kategorin.

Ett spel som ”We love golf” borde naturligtvis passa alldeles ypperligt till Wii med tanke på den rörelsekänsliga handkontrollen, men Capcom har tyvärr valt en märklig väg för att svinga klubban.

Kontrollen går en underlig mellanväg mellan gamla tiders timade knapptryck och mer nymodig swingkontroll. Resultatet blir en slags slow motion-golf som känns fullständigt onaturlig. I stället för att damma till bollen med sin Wii-kontroll så fastnar man i haltande rörelser.

Då spelar det ingen roll att det finns en uppsjö av spellägen, onlinematcher och partyspel för hela familjen. För att damma av en gammal sliten klyscha: ”It don’t mean a thing if you ain’t got that swing”. Eller, som vi säger på ren svenska: det här är ett golfspel utan sväng. Förlåt, swing.

 

Jens Höglin

 

Mer läsning

Annons