Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Glada moderater på valvakan

/
  • NERVÖS MEN GLAD TOBÉ. Moderaternas riksdagsledamot från Gävleborg Tomas Tobé var med vid valvakan i konserthuset på söndagskvällen.
  • JUBEL. Kommunfullmäktiges ledamot Birgittha Bjerkén och Gun Lundberg, som varit ansvarig för Moderaterna valstuga i år, jublade i kapp när Moderaterna visade sig ha gått framåt i årets val.

Moderaterna har gjort sitt bästa val hittills i Gävle. Partiet ökar med drygt fem procent i Gävle jämfört med valet 2006. Det ger partiet ytterligare tre mandat i kommunfullmäktige.

Annons

Moderaternas valvaka hölls i Gävle konserthus på söndagskvällen. Resultatet av sammanräkningarna följdes med stor spänning. Jubel och applåder fyllde lokalen när den första sammanräkningarna för riksdagsvalet visade ett ledande resultat för Alliansen. Moderaterna visade sig även ha gjort ett bra val både i Gävle och Gävleborg.16 074 personer röstade på M i Gävle, det är 3 963 fler än 2006 och M har därmed fått 27,1 procent av rösterna i kommunen.
– Vi går framåt i länet medan S backar. Det känns jätteskönt. Fjärilarna i magen släpper lite grann, säger Inger Källgren, Moderaternas oppositionsråd i Gävle.
– Men jag känner stor besvikelse över SD:s siffror

Under valsöndagen hade hon delat ut valsedlar vid skolan i Hagaström.
– Många har röstat annorlunda mot vad de brukar, alltfler verkar våga byta block. Det har varit en rolig valrörelse. Gävleborna har blivit mer intresserade av vår politik och de har ställt relevanta frågor när vi stått vid valstugan.


Riksdagsledamoten Tomas Tobé (M) deltog också i Moderaternas valvaka i Gävle.
– Vi har varit nervösa. De rödgröna har haft en stark slutspurt.
Han beklagar Sverigedemokraternas framsteg i valet.
– Vi kommer inte på något sätt att samarbeta med dem i riksdagen.

Mer läsning

Annons