Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-tv: Se storhälaren köra i 300 km/h

14 fortkörningar upp till 310 km i timmen. Det blev en överraskande bi effekt av det stora häleriåtalet mot 37-åringen. Han har nämligen själv filmat vansinneskörningarna med sin mobil kamera.

37-åringen har omväxlande filmat hastighetsmätaren, sig själv och vägen. Polisen hittade filmerna i hans dator.

Finns i förundersökningen

På en film när hastighetsmätaren ligger en bra bit över 200 km i timmen vänder han plötsligt kameran mot vägen precis när han gör en omkörning.

Vid en annan ser man hur han genar i en kurva på en smal asfaltväg i samma svindlande fart, strax före ett möte.

Filmerna finns med i polisens förundersökning.

Fortkörningarna är inte det enda spektakulära inslaget i polisutredningen. På flera bilder poserar 37-åringen och ett par andra personer med stora sedelbuntar. På en bild håller han själv en rejäl bunt 500-lappar i handen framför munnen, som om de vore en hamburgare han just ska ta hugga in på.

– Genom att serienumret syns vet vi att pengarna på en av bilderna är betalningen för en bilaffär. Var de andra pengarna kommer ifrån är oklart, säger åklagaren Christer Sammens.

På polisens beslagtagna bilder finns också en rad andra lyxbilar och båtar, fler av dem använda i de många internetannonser han använt som försäljningskanal.