Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wells vill ge järnet

Snart är fajten igång

i ”Körslaget”, sopran mot sopran, tenor mot tenor. Proffsunderhållaren Robert Wells leder kören från Falkenberg.


- Det är precis lika jävla nervöst som när du ska starta en stor turné. Nu ska vi ge järnet, det är bara det som gäller.

”Highway to hell, yeah!” De 20 körmedlemmarna i ”Team Robert Wells” från Falkenberg tar i så de nästan spricker. Nävar i luften och vickande höfter. Körledare Wells ser ut att ha drillat dem med järnhand.

– Kriterierna jag hade var att du behöver inte vara världens bästa sångare, men man känner ju väldigt snabbt om det finns utstrålning och energi. Så det här, kan jag säga, är energi i 190. Det är en partykör. Första repetitionen var det som om jag stod i en vindtunnel, håret åkte bakåt. Det är ingen som ger halvfart någonstans. Jag är extremt nöjd med kemin i kören, säger Robert Wells.

I nya säsongen av ”Körslaget” möts sju körer från sju städer. 20 entusiastiska sångare i varje kör som körledarna själva har handplockat på sina respektive hemorter. Förutom Robert Wells är årets dirigenter Nanne Grönvall, Magnus Carlsson, Hanna Hedlund, Erik Segerstedt, LaGaylia Frazier och Timo Räisänen. Precis som förra säsongen är Gry Forssell programledare.

– Men vilket skönt gäng, de är så bra! De kompletterar varann så himla mycket. Robert Wells med sin fantastiska erfarenhet, ja, Nanne också förstås. Timo som sjungit i gosskör och det energiknippe som han är, La Gaylia som är ett krutpaket. Det ska bli fantastiskt, jag tycker att alla har någonting, verkligen, säger hon och hoppas på mycket energi och glädje i programmet.

– Men det blir tydligen så när man sjunger i grupp. Som jag har förstått det så utsöndras det endorfiner i kroppen så att man faktiskt blir på bra humör. Och körerna vet vad det handlar om nu, de har tränat, de är så taggade, jag tror att det är tävling från start den här gången på ett helt annat sätt än det var förra säsongen.

För Robert Wells och den glada kören från Falkenberg är underhållning det magiska ordet och segerreceptet är att koncentrera sig på sin egen uppgift.

– Att titta över staketet på någon annan, det är för losers, det finns inte. Jag är väldigt fokuserad och det enda som gäller nu är att ge järnet, och räcker det så räcker det. Jag ska entusiasmera kören och vara en bra sportcoach. Jag har varit en intensiv kapellmästare sedan jag var arton bast, jag älskar det här.

Stina Nygårds/TT Spektra