Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westlund sexa i rallycross-SM

Alexander Westlund knep en sjätteplats i klassen Super Car Lite när rallycross-SM fortsatte i Strängnäs i torsdags kväll inför 5000 åskådare.

Annons

18-åringen från Bagghyttan utanför Torsåker slutade sexa, sexa respektive fyra i de tre kvalomgångarna. Det räckte till en plats i semifinalpasset.

Här stod Alex i det andra startledet och kunde till slut säkra en tredjeplats – efter Patrik Flodin, Ilsbo, samt Kevin Hansen, Götene.

Finalen därefter bjöd på en sjätteplats efter det att Alex hållit femte plats i det inledande skedet.

Vann, efter ledning från start till mål, gjorde Patrik Flodin. Kevin Hansen tog andra plats efter att ha passerat Kevin Eriksson, Nynäshamn, på slutet.

– Jag är nöjd med min insats här ikväll. Jag körde bra i kvalet och tog mig till final, sammanfattade Alexander.

Totalt i SM, efter tre körda tävlingar, håller han en delad niondeplats med nio inkörda poäng. Toppar tabellen gör Kevin Hansen på 48, åtta pinnar före Kevin Eriksson. Skåningen Linus Leise parkerar på tredje plats, Patrik Flodin på fjärde samt STCC-stjärnan Richard Göransson, Örebro, på femte.

I Supernationell 2400 cc fanns Erik ”Budda” Wigren från Järbo på plats – klubbkollega med Alexander Westlund i Gestrike RT.

Erik tog tredje tid av 24 startande i den inledande kvalomgången. Han följde upp med en fjärdeplats i det andra åket, men avslutade kvalet med att bli inblandad i en startsmäll i omgång 3 – vilket ledde till en blygsam 19:e plats.

Trots allt tog sig Erik till semifinal, men bilen hann bara repareras nödtorftigt.

Här höll Järbokillen andra plats med trasiga motorfästen och dito bromsar och hade en finalplats som i en ask. Då flög vänstra bakhjulet all världens väg med ett halvt varv kvar att köra...

Klassen har klarat av två deltävlingar i SM. Värmlänningen Per Berglund leder sammandraget före Daniel Gillberg, Arboga – segrare i Strängnäs. Erik Wigren är elva inför fortsättningen i Älvsbyn samt Kalix i juli månad.

Super Car vanns i Strängnäs av Johan Kristoffersson, Arvika.