Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Widing: ”Skönt att det är avklarat”

Han hade själv en talande beskrivning om hur det kändes.
– I första perioden åkte jag bara runt och deltog...
Daniel Widing skakade sakta på huvudet efter återkomsten i Läkerol arena.

Det var varken Djurgårdens eller Widings kväll det här. Förlusten sved men ex-brynäsaren var ärlig efteråt.

– Brynäs var ju bättre än oss. Så var det. Det är ingen mening att säga något annat. Jag vet själv hur tufft det kan vara här när dom får fart på spelet. Då är Brynäs svårstoppat och tyvärr blev det så den här gången.

Han erkände också att det var speciellt att kliva in i arenan som motståndare. Helt bekväm med situationen var han inte.

– Nej, det är klart att det känns extra. Jag har ju ändå spelat här så länge och trivts jäkligt bra. Speciellt i första perioden var jag vilsen och åkte mest omkring därute på isen. Sen släppte det väl eftersom och det blev mer som en helt vanlig match.

4–2 i baken var inte något han hade tänkt sig. Men trots att Djurgården vände underläge till ledning med 2–1 i inledningen av andra perioden räckte det inte till.

– Vi var helt enkelt för dåliga. Sen fick Brynäs 2–2 kanske lite väl snabbt efter vårat ledningsmål. Ett tufft mål att få som han slog in på volley. Lite typiskt Granström som ska stå där och böka. Det är han ju bra på, sa Widing med ett snett leende.

Själv fick han ett assist på målet som Oscar Eklund slog in. En bra prestation av Widing som serverade en läcker macka från ena kanten in framför Bjurling i hemmakassen.

– Alltid något. Jag får väl ta med mig att jag spräckte den nollan i alla fall. Men det saknas en del än. Det är mycket nytt och det går sakta framåt.

Nu har han i alla fall klarat av återkomsten till Gävle och hädanefter kanske anspänningen inte blir lika stor.

– Nej, det kommer ju alltid att vara speciellt men visst är det skönt att det är avklarat.

Publiken var också ganska snäll med honom. Det var bara i början som några ramsor och burop hördes när han hade pucken.

– Det hörde jag knappt. Nu får vi ladda om och det måste bli bättre om vi ska börja vinna igen, sa Widing innan han klev ombord på spelarbussen.