Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Widorson miljonär efter försäljningen

25 miljoner kronor. Så mycket betalade Parks & Resorts för Furuviksparken.

Det betyder att Tom Widorson och hans personal gjorde sig en rejäl hacka när parken såldes.

När Furuviksparken såldes 1 juli 2010 strålade vd Tom Widorson och hans personal ikapp med de nya ägarna. Parterna hade då kommit överens om att hålla försäljningssumman hemlig, men Arbetarbladet kan i dag avslöja att den var 25 miljoner kronor.

En titt i årsredovisningen för företaget Furuvik Management AB visar att reavinsten vid försäljning var 21 miljoner kronor. Lagt till den summa Tom Widorson och personalen köpte parken av kommunen för 2004, 4 miljoner kronor, ger det en total försäljningssumma på 25 miljoner. Tom Widorson vill dock inte kommentera affären.

– Det är en affärsuppgörelse mellan två juridiska bolag, säger han.

Efter affären förra sommaren valde man att plocka ut drygt 22,5 miljoner kronor ur Furuvik Management AB och dela ut pengarna till aktieägarna, där Tom Widorson själv varit den dominerande parten. Furuvik Management avyttrades sedan till andra ägare och håller nu på att avvecklas som bolag.

Widorson och hans personal gjorde sig alltså en rejäl hacka genom att ta över Furuviksparken och vända den från kommunal förlustaffär till att bli vinstdrivande.