Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikström kan återvända – ska prata med GIF

Mittbacken Anders Wikström är kontraktslös.

Han öppnar nu för en återkomst i Gefle IF.

– Jag och Hasse Berggren har bestämt att vi ska träffas på tisdag för att diskutera framtiden, avslöjar Wikström.

Inför årets allsvenska berättade Anders Wikström för Sporten att han har kontinuerlig kontakt med Gefle IF – och att GIF var en av klubbarna som visade intresse för honom inför säsongsstarten.

Wikström har tillhört svenska mästarna Elfsborg den här säsongen, men då han inte ingick i tränaren Jörgen Lennartssons planer lånades han ut till Mjällby – efter att säsongen 2011 varit utlånad till IFK Norrköping.

Ett sexmånaderskontrakt förlängdes i somras och Wikström blev kvar i Mjällby hela säsongen.

– Nu vill klubben att jag stannar kvar. Vi har väl så smått börjat prata framtid, säger Wikström, som samtidigt har kommit överens med Gefle IF om att träffas – klubben som han slog igenom i.

Wikström har främst hållit kontakten med Hasse Berggren, sportchef för GIF:s ungdomsverksamhet.

– Jag pratade en kortis med Hasse nyligen. Jag gratulerade till det säkrade kontraktet och nu på tisdag ska vi ses. Pelle Olsson kommer säkert att vara med då också, jag har haft kontakt även med honom, säger Anders Wikström och fortsätter:

– Gefle finns definitivt med i bilden. Vi har alltid haft kontinuerlig kontakt och så är det fortfarande. Men allsvenskan slutade nyss och just nu finns inget konkret nånstans.

Vad talar för GIF?

– Som jag sagt tidigare gånger är det tre faktorer som styr. Det är det sociala, den ekonomiska biten och så det sportsliga. Är det så att Gefle vill ha tillbaka mig så ska jag överväga situationen. Efter att vi har träffats på tisdag kommer jag att veta mer.

Mjällby slutade på tolfte plats i årets allsvenska – två poäng bakom GIF. När Anders Wikström tittar tillbaka på säsongen gör han det med blandade känslor.

– Under sommaren hade jag en del småskavanker, vilket gjorde att det var svårt att få kontinuitet. Men jag är nöjd med vad jag presterat, framför allt under de sista åtta omgångarna, säger Wikström, som fyller 31 år den 14 december.