Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Williams familj tackar för allt stöd

William Sjöbloms familj är glad över stödet de fått sedan avstängningen. Men situationen har fortfarande inte löst sig – och om William kommer att spela fotboll i framtiden är oklart.

Däremot kan han fortsätta med gokart som han är mycket duktig på.

Annons

Williams mamma Synnöve tycker att det känns bra att avstängningen uppmärksammats och att ledare och tränare i hela Gästrikland börjat diskutera hur det är rimligt att behandla barn som man tycker är störande.

– Järbo IF:s agerande är så oerhört krasst. De har verkligen kränkt min son på ett sätt som inget barn ska behöva uppleva, säger hon.

Ingen från föreningen har fortfarande hört av sig till henne med någon ytterligare förklaring till avstängningen som bara meddelades via ett sms.

William vill gärna fortsätta att spela fotboll.

– Han tycker att det är tungt att inte få spela tillsammans med sina kompisar. Men vi får titta på om han kan få vara med i någon annan förening i stället, säger Synnöve.

Så länge får William vänta till sommaren, då han återigen kan köra gokart i Rörberg. Hemma står mängder av pokaler som han vunnit på gokartbanan och inom den sporten är han en talang och ett framtidslöfte.

Annons