Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

WoW det är svårt att sluta

/

Annons

Alvskogarna brinner, landskapen slits upp i öppna sår.

Superdraken Deathwing har gått bärsärk i Azeroth – och skapat något smått fantastiskt.

I stället för att som i tidigare expansioner skapa en ny kontinent har Blizzard vågat sig på en rejäl ommöblering i den gamla världen Azeroth.

Jättedraken Deathwings framfart lämnar efter sig djupa raviner, heta lavaströmmar och ödelagda byar – den vackert vemodiga hamnen i Auberdine ligger till exempel numera i ruiner.

Reformen är lika djärv som genialisk – förändringen är påtaglig för både noobs och spelveteraner. Att de nya zonerna placerats i den gamla världen innebär att maxlevlade spelare inte längre måste isolera sig i en ny, avlägsen världsdel. I stället spelar de nära nybörjarna vilket förhoppningsvis kan skapa en trevlig dynamik i WoW-samhället.

Förutom det omkullkastade landskapet bjuder Cataclysm också på en rad nyheter. Det är äntligen möjligt att använda flying mounts i Azeroth – och jobbsugna kan satsa på en karriär som arkeolog.

Actionvarulvarna huserar i kungariket Gilneas, som tidigare avskärmat sig från resten av Azeroth men nu hittat en frände i Alliansen. De nya Horde-vännerna goblins håller till på den tropiska ön Kezan. Staden där äventyret börjar är dekorerad med kulörta lampor och fylld av de små rackarnas sinnrika ingenjörskap – redan vid första leveln får du en skranglig hot rod att kuska runt med.

Landskapsdesignen och fiendegalleriet i de nya zonerna har förfinats så till den grad att de områden som inte berörts av Deathwings raseri nästan känns daterade. Även ursprungsraserna skäms lite i jämförelse med nykomlingarna worgen och goblins, som fått detaljerade, väl utmejslade uttryck.

Men spelupplevelsen blir förstås inte mindre rolig för det.

Efter ett knappt dygns spelande bubblar jag av lust att fjättra mig hemma vid datorn – min stackars warlock har plötsligt en att göra-lista som är längre än Deathwings svans.

Som man säger på nördspråk:

Gz, Blizzard!

Patricia Svensson

Mer läsning

Annons