Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

X-trafik kallar Tuwa Taxi till möte efter kritiken

Kritiken mot Tuwa Taxi har även nått X-trafik. Nu planerar de en träff med företaget för att ta upp problemen med färdtjänsten och sjukresorna.

– Vi hade ett möte med dem redan i juli för att stämma av de klagomål som vi hade fått då, säger Inger Engvers, chef för serviceresor vid X-trafik.

Enligt Inger Engvers inkom ett tiotal klagomål till X-trafik innan mötet med Tuwa Specialtransport AB i början på juli.

Då hade företaget endast kört i Gävle och Sandviken sedan 13 juni.

Tuwa har vunnit X-trafiks upphandling av samhällsbetalda resor – och svarar sedan dess för sjukresor, färdtjänst och vissa skolresor i kommunerna.

Men som Arbetarbladet tidigare har berättat har det skånska bolagets start i Gästrikland präglats av kritik för förseningar och att förarna inte hittar destinationerna.

Ovana att köra här

– Vi vill såklart att det ska fungera bra. De besked vi har fått är att Tuwa jobbar med att åtgärda de problem som finns, säger Inger Engvers.

Tuwa har uttryckt att en del av problemen kan bero på brister i beställningarna från X-trafiks beställningscentral.

– Jag är helt främmande för det, men kommer att ta upp det med dem. Tuwa är nya i det här området med en del nya förare. Det kan vara så att de är ovana att köra här och med vårt system.