Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yogaskola firade tio år

Det var fullsatt när Gävle yogaskola bjöd på gratislektion.

– Här behöver du inte vara duktig eller prestera, sa läraren Lillan Pettersson i sin introduktion till prova-på-klassen som var en del av skolans tioårsjubileum.

Att kliva in i yogastudion som ligger i en vindsvåning på Norra Skeppsbron i Gävle är som att träda in i en bubbla. Här stängs all stress ute. Det är den dämpade belysningen, ljusen, söta, mjuka doften av te och rökelse och varma färgerna som isolerar från det dagliga bruset.

– Den här underbara lokalen hittade vi 2003, berättar Mattias Hagman som grundade Gävle yoga skola tillsammans med sin fru Maria Hagman för tio år sedan.

Att de jubilerar firades på lördagen med ett öppet hus. Förutom att det bjöds på te med tilltugg gav en av skolans tre yogalärare, Lillian Pettersson, en prova-på-klass.

– Ingen annan tar hand om våra kroppar, det får vi göra själva, sa hon i sitt inledningstal.

Hon berättade också att hon själv hittade till yogan när hon fick ryggskott.

På eftermiddagen var den indiske Ayurvedagurun, Janesh Vaidya på plats och gav en föreläsning.

– Vi brukar själva ha lite kurser i ayurveda och vi har haft kursdeltagare som har läst hans böcker och talat mycket om honom därför tyckte vi det kunde passa bra att bjuda in honom som talare, berättar Mattias Hagman.