Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

You´re in the movies

You´re in the movies
(Zoë Mode/Codemasters/Microsoft)
Ålder: 3+
Format: Xb 360

"You're in the movies" är ett webbkameraspel för casualspelare med filmstjärnedrömmar. Precis som i Sonys "Eye Toy"-titlar så handlar det om att spela enkla spel med hela kroppen framför en kamera. Du viftar efter getingar, slår sönder tegelstenar med karateslag och gör lättare skådespelarinsatser framför kameran. Sedan klipps de filmade sekvenserna in i en filmtrailer, där upp till fyra exhibitionistiska spelare kan vara med samtidigt.

Tanken är att spelet ska radera bakgrunden så att du klipps in i filmerna på ett snyggt sätt, men i praktiken så måste du bygga om ditt vardagsrum till en blue screen-studio för att det ska fungera bra. Glöm mönstrade tapeter och mysbelysning i bakgrunden alltså.

Idén med "In the movies" är inte dum. Du kan agera regissör och klippa ihop egna filmer, där du spelar in speakerröst och lägger till musik. Men när kvaliteten på de egna insatserna känns långt ifrån Hollywood så missar man känslan av att vara med i en film på riktigt.

Sammantaget så ansluter sig "You're in the movies" till den tröttsamma floran av gimmick-spel av bristande teknisk kvalitet som blommat upp i kölvattnet av alla "pick up and play"-spel. Det är kul någon timme, sen börjar man reta sig på genomförandet och slår av.