Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yrkeschaufför om E16: "Ligger man i ett led flyter trafiken mycket smidigare"

Läste i Arbetarbladet den 31 oktober att bilister kör fel på E16. Jag undrar hur kan Johan Månsson kan uttala sig att bilister gör fel när de ligger i ett körfält vid vägarbetet?

Läs också (Plusartikel): Polisen till bilförarna på E16: "Helt fel att bara köa i ett körfält"

Var har han sin kompetens att uttala sig så? Han har varit polis i 26 år och inte lärt sig bättre. Min 41-åriga erfarenhet som yrkeschaufför säger motsatsen. Ligger man i ett led flyter trafiken mycket smidigare.

Varför stänger man ett körfält på E4:an vid storhelger? Jo, för att trafiken flyter mycket bättre. Att det inte skulle vara något problem för utryckningsfordon att komma fram om bägge filer är helt igenkorkade är ju rent nonsens. Självklart måste ett utryckningsfordon komma snabbare fram om ett körfält är fritt.

Lyssnade på radio Värmland där man pratade om att tunga trafiken stänger bägge filer för att få bättre flyt på köerna, där uttalade sig en polisman att det inte var lagligt, men det var bra att så skedde.

Läs också (Insändare): Trafik på E16: "Fel på oss bilister – klarar inte av att köra bil när det blir avstängningar"

Jag undrar också hur det skulle se ut om inte de markeringar stod som markerar körfälten. Fick i förra veckan en bilist rakt emot mig som körde om framförvarande bil och kastade sig in mellan dessa koner. Fanns inte denna markering tror jag det skulle bli fler sådana incidenser. Kanske trafiksäkerheten får gå före Månssons polisbil. Felet att det blir köer är det trånga utrymme som gjorts för att gå över till motsatta sidan. Kommer man med ett fullstort 64 ton tungt ekipage måste man ner i 10 km för att få utrymme att komma runt.

Yrkeschaufför med 41 års erfarenhet

Läs också:

Trafikverkets nationella plan – konkurrensen är knivskarp

Satsa på E16 för regional utveckling!

Debatt: Motormännen i Gävle om E16: "Orimlig hantering av Trafikverket"

Debatt: Trafikverket om E16: Vi prioriterar säkerheten främst – framkomligheten når inte den nivå vi önskat

Plusartikel: Stora köbildningar på E16 – här är Trafikverkets uppmaning till allmänheten: "Det skulle underlätta för alla på vägen"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare