Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yrkesförare: "Att leda inkommande trafik via Staketgatan är ett mycket dåligt och ogenomtänkt beslut"

Med anledning av planerade ändringar på linjesträckningen för några busslinjer (15,41,48,91) i Gävle vill jag lämna några synpunkter. Att leda inkommande trafik via Staketgatan (Gävles mest trafikerade gata?) är ett mycket dåligt och ogenomtänkt beslut, vilket kommer få ett antal negativa konsekvenser. Bara att göra vänstersvängen ned på Staketgatan tar betydligt längre tid under högtrafik än Nygatan.

Att sedan dessa linjer ska trafikera/passera hållplatsen Vasaskolan, där redan tio busslinjer plus UL-trafiken kör, kommer att leda till trafikkaos vissa tider.

41:ans linje som redan idag är hårt pressad av tidtabellen kommer med det nya förslaget vara chanslös att klara restiden, vilket får till konsekvens att våra resenärer som ska vidare med anslutningar på tåg och buss ofta missar dessa.

Antalet trafikolyckor och incidenter kommer att öka på grund av att bussarna först ska svänga ned på Norra Kungsgatan från Staketgatan och sedan ned på Nygatan.

Samhällbyggnadsnämnden förslag är betydligt bättre för alla. Detta förslag går ut på att vi svänger ned på Nygatan och fortsätter rakt fram, förbi Stortorget ned mot Centralstationen. Resenärerna kommer närmare Centrum och kommer oftare fram i tid.

Vi bussförare minskar stressen att restiden spricker och vi blir sena på turen och fortsatt sena på nästa tur. Att hävda olycksrisken för gångtrafikanter vid Stortorget är ett argument som inte håller. Vi har ju idag ett antal bussar som trafikerar gångstråket utanför Centralstationen.

Lars Andersson, yrkesförare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare