Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare två män gripna för helikopterrånet

/
  • Rånet mot G4S:s värdedepå i Västberga i södra Stockholm genomfördes strax efter klockan fem på morgonen den 23 september. En helikopter som stulits en stund tidigare i Norrtälje släppte av rånarna på taket till säkerhetsföretaget.

Ytterligare två män har anhållits misstänkta för delaktighet i det spektakulära rånet mot en värdedepå i Västberga för en månad sedan.

De greps på olika adresser i Stockholm på onsdagsmorgonen.

Annons

– Männen är misstänkta för grovt rån, säger åklagare Björn Frithiof till TT.

Han vill inte uttala sig närmare om gripandet.

Totalt sitter nu fem män anhållna eller häktade misstänkta för rånet mot G4S:s värdedepå i södra Stockholm.

Männen är bosatta i Stockholm och är födda 1978 respektive 1979.

Till skillnad mot de tre män som redan sitter häktade är de två nu gripna misstänkta för grovt rån. De tre redan häktade misstänks för medhjälp.

– De två männen greps odramatiskt i morse i en planerad aktion. De är misstänkta för delaktighet i det grova rånet. Jag vill av utredningsskäl inte ange grunderna för misstankarna, säger kammaråklagare Leif Görtz till TT.

Han tillägger att polisen nu arbetar brett och djupt och framhåller att utredningen kommer att ta lång tid.

– Vi arbetar långsiktigt och tålmodigt, säger Görtz.

 

De båda gripna är skäligen misstänkta för grovt rån, det vill säga på den lägre graden av misstanke.

Södertörns tingsrätt har utsett advokat Lars Engstrand som offentlig försvarare för 31-åringen och advokat Göran Helmer för 30-åringen. Männen greps omkring 07.30 på onsdagsmorgonen.

 

Åklagarna beslöt i tisdags att männen skulle gripas och anhållas. Gripandet skedde sedan på onsdagsmorgonen i männens bostäder i de södra förorterna till Stockholm. Trots att männen anhållits som skäligen misstänkta för grovt rån anser Rikskriminalpolisen att bevisningen är stark mot dem.

– Vi har en bra bevisning och männen kommer att begäras häktade, säger Maria Lönegård, enhetschef vid Rikskriminalpolisen till TT.

De gripna har varit intressanta i utredningen ända sedan starten.

– Vi vet att männen uppehållit sig i närheten av värdedepån vid tiden för rånet, säger Maria Lönegård.

Hon framhåller att minst 10–15 personer var inblandade i rånet och säger att med stor sannolikhet kommer ytterligare ett antal misstänkta att gripas.

– Utredningen är stor och mycket komplex, tillägger hon.

Maria Lönegård vill inte uttala sig om huruvida polisen har hittat rånbytet eller om man vet vart pengarna annars tagit vägen.

Mer läsning

Annons