Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem personer döms till fängelse efter knarkhärva i Sandviken

Gefle Dagblad har tidigare rapporterat om en grupp som stod åtalade för att ha hanterat och sålt amfetamin för över en halv miljon kronor i Gävle och Sandviken.
Nu döms fem personer till fängelse vid Gävle tingsrätt för narkotikabrott.

Annons

Det var den andra februari tidigare i år som polisen gjorde en husrannsakan på en fastighet i Sandviken. Där beslagtogs cirka 690 gram amfetamin, 172 gram kokain och 21 000 narkotikaklassade tabletter.

Efter polisens husrannsakan stod totalt åtta personer åtalade.

Nu döms två män för grovt narkotikabrott. Den ena mannen, som är 46 år, döms till fyra års fängelse medan den andra mannen, som är 49 år, döms till sex års fängelse. Dessutom döms en 60-årig man för narkotika brott, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. För det döms han till fyra månaders fängelse.

Även två kvinnor, en 53-åring och en 62-åring, döms för narkotikabrott. 53-åringen döms till fängelse i fyra månader medan den andra kvinnan dömds till ett års fängelse.

Läs mer: Sms ska fälla knarkåtalade gästrikar: "Ingen tomte i sikte"

Utöver de fem personer som döms till fängelse döms två män, en 62-åring och en 46-åring, för ringa narkotikabrott. 46-åringen ska betala 28 000 kronor i dagsböter och 62-åringen ska betala 6 500 kronor i dagsböter.

En 50-årig man döms för narkotikabrott, ringa narkotikabrott, rattfylleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Påföljden blir skyddstillsyn.

Bland den narkotika som polisen beslagtog vid en husrannsakan tidigare i år hittades bland annat drygt 21 000 narkotikaklassade tabletter.

Mer läsning

Annons